Studenten Alfa College in Hoogeveen steunen Haarwensen met de omzet van de GiftShop

27 februari 2019 30 april 2019

Acht studenten van de Business School van het Alfa-college in Hoogeveen openden woensdag 27 februari een winkel. Het runnen van de Gift Shop is een afstudeeropdracht voor hun opleiding Manager/Ondernemer Retail. In tien weken laten zij zien of ze het ondernemerschap in de vingers hebben.

 

De studenten verkochten direct na opening de eerste cadeaupakketten. De winst uit de onderneming wordt geschonken aan Stichting Haarwensen.

Indy van Egten en Alyssa Sluter volgen de opleiding Business Fashion. Zij zijn best trots dat de winkel nu geopend is, want ze zijn met niets begonnen. Nadat ze een businessplan hebben geschreven konden ze aan de slag: een winkelruimte regelen, afspraken maken met leveranciers et cetera. Iedere student is verantwoordelijk voor een onderdeel. Wekelijks hebben zij een overleg, waarbij ze alles bespreken, samen met een docent.

De winkel is de komende tien weken van woensdag tot en met zaterdag geopend van 9.30u tot 17.00u. De winkel is gelegen in de Tamboerspassage in Hoogeveen. Er worden cadeaupakketten verkocht, in verschillende prijsklassen. De studenten maken de cadeaupakketten zelf. De artikelen voor in de cadeaupekketten kopen ze in bij Xenos, Action en Albert Heijn. Met deze winkels hebben ze goede afspraken gemaakt. De studenten bepalen zelf de verkoopprijs.

Mocht je een kijkje willen nemen in de Gift Shop, het adres is Tamboerspassage 28, 7902 GM in Hoogeveen


Naar het overzicht