19 September Dag van de Minibieb voor Haarwensen

03 september 2020 19 september 2020

Bron: https://www.pen.nl/artikel/tinimini-viert-dag-van-de-minibieb

Een boekenmarkt, zelfgebakken lekkers, demonstraties enveloppen en collages maken van hergebruikt papier. Dit en meer is er te doen op de landelijke ‘Dag van de Minibieb’ op de Naarderveste in Fokkesteeg. Een mini-rommelmarktje met de beste koffie van de straat. En voor iedere bezoeker een kleine attentie. Tinie Middelbos staat klaar om op zaterdag 19 september om de landelijke ‘Dag van de Minibieb’ te vieren. Van 10.30 uur tot 15.30 uur is iedereen welkom bij haar minibieb ‘Tinimini’ aan de Naarderveste in Nieuwegein.

Tinie Middelbos opende haar minibieb eerder dit jaar. Het idee van de bieb ontstond omdat ze boeken op internet verkoopt en de opbrengst doneert aan Stichting Haarwensen. Deze organisatie laat van gedoneerd haar pruiken maken voor kinderen tot 18 jaar die kaal zijn geworden, bijvoorbeeld door chemotherapie.

‘Tinimini, avontuur op de schuur’, bevat boeken voor elk wat wils: kinder- en jeugdboeken, romans, verhalenbundels en gedichten, soms ook wat Engelstalige boeken. Mensen kunnen de boeken lenen, of meenemen en er een ander boek voor terug zetten.

De omloopsnelheid van boeken was vanaf het begin hoog. Middelbos ontving ook allerlei leuke reacties uit de buurt. Zo wilde een ouder echtpaar de boeken van de kinderen opruimen. Het kwam er alleen steeds niet van. Totdat ‘Tinimini’ verscheen. Het bieb-kastje hing er nog geen week of het echtpaar had er al een aantal kinderboeken in gezet. Na twee dagen waren de kinderboeken al weg. Het echtpaar zet nu regelmatig jeugdboeken in de minibieb, die gretig aftrek vinden.

Middelbos hoopt 19 september aanstaande op veel bezoekers. Onder andere, omdat de opbrengst van het rommelmarktje rechtstreeks naar Stichting Haarwensen gaat. En natuurlijk om minibibliotheken meer bekendheid te geven: ‘Het is zo’n mooi initiatief. Een minibieb is een plek waar iedereen welkom is. Deurtje open, boek uitzoeken, deurtje dicht. Boek meenemen en geniet van het lezen. Boeken verdienen een tweede leven!’


Naar het overzicht