Jill loopt halve marathon voor Haarwensen

15 september 2020 02 oktober 2020

Als kapster is Jill Van Ettinger al jarenlang actief betrokken bij Haarwensen. Zo hielp ze in 2011 al eens mee met het organiseren van een knipdag om zo haar voor pruiken te verzamelen. En sinds zij in maart 2015 haar eigen kapsalon Kapsalon Jill’s Hoofdzaak in Alkmaar openende heeft ze al velen vlechten mogen doneren. Haar eigen geverfde haar mag helaas niet gedoneerd worden, dus bedacht zij een andere manier om toch iets extra’s voor Stichting Haarwensen te kunnen doen, namelijk een inzamelingsactie. Jill strikt de hardloopschoenen om op 2 oktober in een sponsorrun kilometers te maken voor het goede doel. Haar doel is een halve marathon lopen en daarbij veel geld voor Haarwensen ophalen.

Inmiddels is ze ruim 1,5 jaar aan het hardlopen. Haar sinds 2019 nieuwe levensstijl is een tikkeltje verslavend geworden. En nu is ze nieuwsgierig geworden naar de halve marathon van maar liefst 21,1 kilometer lang. Jill wil haar prestatie en vooral haar trots combineren voor het goede doel. En dat goede doel is niet zomaar uitgekozen.

Acht jaar geleden heeft Jill zelf borstkanker gehad. Het gaat nu goed met haar, maar het was een zwaar traject. Gelukkig heeft zij zelf geen haar verloren, maar zij beseft zich als kapster maar al te goed hoeveel impact dit kan hebben. Daarom gaat zij geld voor Stichting Haarwensen op halen.

Per jaar verliezen zo’n 600 jonge kankerpatiëntjes hun haar door chemotherapie. Daarnaast krijgen tientallen kinderen te maken met haaruitval als gevolg van alopecia of een medische ingreep. Sinds 2007 helpt Stichting Haarwensen deze kinderen kosteloos aan een haarwerk. Ieder kind tot 18 jaar komt in aanmerking en zo wist Stichting Haarwensen al bijna 1700 kinderen hun lokken terug te geven.

Met haar actie hoopt Jill ook een mooi haarwerkje voor een kaal kindje te kunnen realiseren. Om een kind blij te kunnen maken met een kosteloos haarwerk is er € 1.500 nodig. Wil jij haar én vooral de kinderen hierin helpen. Steun haar dan via haar Facebookpagina (Kapsalon Jill’s Hoofdzaak of crowdfund pagina.

Over Stichting Haarwensen
Stichting Haarwensen is er voor kinderen tot en met 18 jaar, die door medische behandelingen of een andere vorm van alopecia (kaalhoofdigheid) in aanmerking komen voor een haarwerk of pruik. Vaak gaat het om kinderen met kanker die hun haar zijn kwijtgeraakt door bijvoorbeeld bestraling of medicijnen. Pruiken of haarwerken zijn erg duur en worden vaak maar voor een klein gedeelte vergoed. Daarom is Stichting Haarwensen opgericht. Inmiddels hebben al meer dan 1500 kinderen een kosteloos haarwerk mogen ontvangen. Om één haarwerk weg te kunnen geven is € 1500 nodig. Hierbij is de Stichting afhankelijk van financiële giften.

Naar het overzicht