Record opbrengst voor de Wollebrandcross

03 februari 2012


Na maanden van voorbereidingen was afgelopen maand de aftrap voor de Wollebrandcross. Heel  het Westland levert in januari sportieve prestaties om geld op te halen voor verschillende goede doelen. Elk jaar staan 6 doelen centraal. En in 2012 waren Stichting Haarwensen samen met Guusje Nederhorst Foundation, Hospice Regio Westland, Stichting Wenzi, Stichting Jarikin en Stichting Semmy de uitverkorenen. 

Er werden fietstochten, spinning evenementen, hardloop wedstrijden, wandeltochten en zelfs stepracen georganiseerd. Met duizenden deelnemers kan de organisatie spreken van een succesvol jaar voor de Wollebrandcross.

Op de slotdag van dit gigantische evenement werd alles uit de kast gehaald. Onder het toeziend oog van honderden toeschouwers namen vele mensen spontaan plaats in de kapperstoel van Rob Jansen Haarverzorging. Waarna Rob de schaar zetten in de lange staarten. Zelfs Leo Boekesteijn, een bekende politicus, liet zich verleiden door Rob Jansen. Aangemoedigd door het publiek, werd zijn lange staart afgeknipt. Voor velen was dit even schrikken, de meeste kenden Leo als; de man met het lange haar. De staarten werden vervolgens geschonken aan Stichting Haarwensen.

Alle evenementen samen brachten maar liefst € 278.000,– op. Het hoogste eindbedrag ooit in de geschiedenis van de Wollebrandcross. Een prachtige kroon op het werk van alle vrijwilligers, sponsoren en deelnemers. Dit geld zal verdeeld worden over de verschillende goede doelen.

Terug naar het overzicht