Stichting Haarwensen één van de hoofddoelen van Roparun 2012

09 maart 2012

Mijdrecht, 12 maart 2012 – Stichting Haarwensen is het eerst gekozen hoofddoel van de Roparun 2012 en zal daardoor naar verwachting een donatie ontvangen van 200.000 euro. Dit heeft Stichting Roparun, de organisatie van de jaarlijkse estafetteloop ten behoeve van mensen met kanker onlangs bekendgemaakt. Stichting Haarwensen is er voor kinderen tot en met 18 jaar, die door medische behandelingen of een andere vorm van alopecia (kaalhoofdigheid) hun eigen haar zijn verloren.

Henk van der Velde, voorzitter van Stichting Roparun Palliatieve Zorg: “Stichting Haarwensen zet zich in voor kinderen die door hun ziekte hun haar hebben verloren en probeert door het beschikbaar stellen van pruiken het leven van deze kinderen, voor zover mogelijk, te veraangenamen. Die doelstelling past perfect bij onze doelstelling. Mede daardoor hebben we besloten om Stichting Haarwensen als een van de hoofddoelen van de Roparun 2012 te bestempelen.”

Met de donatie is Stichting Haarwensen onder andere in staat om de voorraad pruiken te verhogen waardoor er direct aan de vraag naar een pruik kan worden voldaan. Yvonne de Boer, voorzitter van Stichting Haarwensen: “Wanneer kinderen in behandeling gaan, treedt kaalheid heel snel op waardoor de behoefte aan een pruik ook direct ontstaat. De levertijd van een pruik kan echter meer dan 3 maanden bedragen. Door de gift van de Roparun zijn wij in staat om meerdere maten pruiken in verschillende kleuren op voorraad te nemen waardoor we direct aan die ontstane vraag kunnen voldoen”.

Voor kinderen door kinderen
Het bijzondere aan Stichting Haarwensen is dat de pruiken die geleverd worden, zijn gemaakt van echt haar. Dit haar wordt aangeboden door kinderen en volwassenen die hun staart afknippen om op die manier iets te kunnen betekenen voor kinderen die het minder hebben getroffen dan zij. Doordat gebruik gemaakt wordt van echt haar, zien de pruiken er heel goed uit en valt niet te zien dat een kind er een draagt.

Roparun
Op zaterdag 26 mei 2012 gaat in Parijs én Hamburg de 21e editie van de Roparun van start. De finish is op 2e Pinksterdag 28 mei 2012 op de Coolsingel in Rotterdam. Het is voor het eerst dat de Roparun naast Parijs ook start in Hamburg.

Stichting Roparun is van plan om binnenkort nog een aantal hoofddoelen te presenteren. Overigens zijn er de afgelopen maanden al vele andere subdoelen bekendgemaakt die ondersteuning ontvangen uit de opbrengst van de Roparun 2012.

Over Roparun
De Roparun is een loopevenement van meer dan 500 kilometer waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor zorg aan mensen met kanker. Een avontuur voor het leven. Dit blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.
De Roparun is ontstaan in 1992 en heeft inmiddels ruim 45 miljoen euro opgebracht. Het geld wordt gebruikt voor de ondersteuning van allerlei doelen die te maken hebben met palliatieve zorg voor mensen met kanker.

Over Stichting Haarwensen
Stichting “HAARWENSEN” is er voor kinderen tot en met 18 jaar, die door medische behandelingen of een andere vorm van alopecia (kaalhoofdigheid) in aanmerking komen voor een haarwerk of pruik.
Vaak gaat het om kinderen met kanker die hun haar zijn kwijtgeraakt door bijvoorbeeld bestraling of medicijnen. Pruiken of haarwerken zijn erg duur en worden vaak maar voor een klein gedeelte vergoed. Daarom is Stichting Haarwensen opgericht. Zij leveren gratis haarwerken van hoge kwaliteit aan deze kinderen.

Terug naar het overzicht