10 jarige Merel uit Amsterdam haalt bijna €1400 op

14 maart 2012

Zo´n 2 weken geleden belde de vader van de 10 jarige Merel op, om te vragen of ze vandaag langs mochten komen op het kantoor van Stichting Haarwensen. De reden van hun bezoek was nog geheim, maar ze waren van harte welkom. Vol trots stapte Merel naar binnen. En begon haar verhaal te vertellen;

Een vriendin van Merel had haar staart gedoneerd aan Stichting Haarwensen. Dit wilde Merel ook. Ze had al lang haar, maar liet het nog iets langer groeien. Rond de feestdagen had haar staart voldoende lengte om eraf geknipt te worden. Er werden uiteindelijk 7 vlechten, elk door iemand anders afgeknipt. Het was een bijzondere gelegenheid.
Haar vader opperde of het een idee was om ook geld in te zamelen. Dit was een super idee, maar ze kon niemand zich niet voorstellen dat hier veel gehoor aan gegeven zal worden. Het  tegenovergestelde bleek waar te zijn. Een klasgenootje, een jonge nota bene zoals ze zelf vertelde, heeft de eerste donatie overgemaakt.

Na vele mailtjes naar alle kennissen en familieleden bleken nog veel meer mensen enthousiast te zijn over haar actie. Haar actie heeft uiteindelijk maar liefst 2,5 maand geduurd. Toen had iedereen Merel gesponsord. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een donatie van € 1391,50. Een gigantisch bedrag, wat ze met veel trots aan de Stichting Haarwensen heeft geschonken.
Bodine Koopmans heeft nog prachtige foto’s van haar gemaakt.
Een zeer geslaagde actie voor Merel en natuurlijk de Stichting Haarwensen.

Terug naar het overzicht