Heldhaftige Yoël doneert na 2,5 jaar zijn lange lokken

20 maart 2012

Nog maar 6 jaar was Yoël van Schilt uit Rijen toen hij besloot z’n haren te laten groeien om er een kaal kindje mee te kunnen helpen. Zijn vader Jos is geschiedenisleraar op het OLV Lyceum in Breda en een van zijn leerlingen kreeg kanker en is uiteindelijk overleden. Deze periode heeft grote indruk op Yoël en zijn vader gemaakt. Het besluit van Yoël werkte aanstekelijk, verschillende klasgenootjes volgden zijn voorbeeld en lieten ook hun haar groeien voor de Stichting Haarwensen. En omdat een pruik niet alleen veel haar, maar ook veel geld, kost, startten de ouders van Yoël bovendien een inzamelingsactie om een pruik te kunnen adopteren.

Yoël is inmiddels in Breda en omstreken een echte bekendheid geworden! Hij heeft al interviews gegeven aan Omroep Brabant, RTV Midden-Brabant en BN De Stem.
Zijn negende verjaardag op maandag 19 maart jl. zullen Yoël en z’n familie niet snel vergeten. De dag begon al heel bijzonder met een interview door Giel Beelen van Radio 3FM. Na het vieren van z’n verjaardag ’s ochtends in de klas, kwam ’s middags kapster Noortje op school om zijn staart af te knippen onder toeziend oog van alle leerlingen van zijn school. En opnieuw was Omroep Brabant van de partij om ook dit bijzondere moment op camera vast te leggen. Wij zijn zo trots op Yoël, onze nieuwe Held van Haarwensen!
 
Filmpjes over Yoël’s haardonatie kun je hier zien:

Terug naar het overzicht