Een regenachtige maar geslaagde dag in Makkum

02 mei 2012

Heel Makkum wist het, zaterdag 28 april zal in het teken staan van Stichting Haarwensen. Al vroeg in de morgen werd de straat klaargemaakt voor de jaarmarkt. Vele kinderen verkochten hier hun producten. Helaas waren de weergoden ook aanwezig, harde windstoten en veel regen, zorgden ervoor dat de markt niet goed bezocht werd. Maar gelukkig was het middagprogramma  binnen in het kasteeltje van Makkum. De middag werd geopend met veel muziek. De Zware Jongens kwamen namelijk optreden.

Na flink gedanst en gezongen te hebben, kregen de zware jongens een schaar toegereikt. Zij mochten als eersten 2 vlechten van dappere dames afknippen. Na de eerste knipgeluiden kwamen er al snel meerdere gegadigden toesnellen. Stichting Haarwensen speelde al een langere tijd een rol in de gemeente van Makkum. Velen hadden dus al gespaard en wilde op deze bijzondere dag ook hun haar doneren. Een aantal dames en heren, die niet voldoende haar hadden, lieten het beetje haar wat zij nog bezaten afscheren. Een bijzonder moment, zeker voor de vrouwen. Ook de snor van een gemeentelid moest eraf.

Tussen alle knipbeurten door werden andere bezoekers mooi opgemaakt, werd er muziek gemaakt en kon er geboden worden op mooi en unieke artikelen. Zo waren er cupcakes gebakken, had Taarten van Abel artikelen ter beschikking gesteld. En schonk Blof een gesigneerde box van ´Alles blijf anders´.

Het is voor de bezoekers, organisatoren en de Stichting een zeer geslaagde dag geworden. Alle acties die zijn gehouden hebben gezorgd voor een opbrengst van maar liefst € 2976,37. Een gigantisch bedrag, waarmee twee kinderen blij gemaakt kunnen worden met een pruik. Daarnaast zijn er ook nog 20 vlechten afgeknipt en gedoneerd aan de Stichting.

Terug naar het overzicht