Vlecht eraf voor Stichting Haarwensen

25 mei 2012

Rijssen, De elfjarige Rosa Voortman, leerlinge van de Beatrixschool, heeft haar blonde vlecht af laten knippen om deze te schenken aan Stichting Haarwensen.

Tijdens de projectweek van de Beatrixschool zijn er allerlei activiteiten georganiseerd om geld in te zamelen voor Stichting Haarwensen. Deze stichting is er voor kinderen tot en met 18 jaar, die door medische behandelingen of een andere vorm van alopecia (kaalhoofdigheid) in aanmerking komen voor een haarwerk of pruik. Behalve echt haar heeft Stichting Haarwensen ook veel geld nodig om pruiken te maken. Een pruik kost gemiddeld tussen de 1.500 en 2.000 Euro, en hiervan wordt slechts 395 Euro vergoed. De actie van de Beatrixschool heeft in totaal  ongeveer 1200 euro opgebracht.

Donderdagavond 24 mei staat het hele schoolplein vol met kinderen en ouders. Rosa en kapper Henk Lassche staan op een zonovergoten podium. Onder toeziend oog van belangstellenden wordt hier het vijfentachtig centimeter lange haar van Rosa Voortman geknipt. Rosa: “Ik vind het best spannend dat mijn vlecht eraf gaat, want ik heb al zo lang ik mij kan herinneren lang haar. Ik ben blij dat ik nu iemand anders blij kan maken met mijn vlecht, want het lijkt mij heel erg om kaal te zijn.”

Kapsalon Henk Lassche van de Enterstraat knipt het haar van Rosa belangeloos in model, omdat zij Stichting Haarwensen een warm hart toedragen. “De kapper is echt heel aardig,” aldus Rosa, “vorige week vroeg ik of hij op school mijn haren wilde knippen voor Stichting Haarwensen. Hij vond dat een heel goed idee, en wilde graag helpen.” Kapper Lassche verkoopt ook pop Saartje van de stichting. Saartje kost slechts €7,95 en de gehele opbrengst komt bij de productie en de verzorging van de pruiken terecht.

Terug naar het overzicht