Een regenachtige dorpentocht

04 juni 2012

De weergoden waren afgelopen zondag niet gunstig gestemd. Al vroeg in de ochtend verzamelden tientallen vrijwilligers in het clubgebouw van de Wielervereniging  Amstelveen. Dit jaar werd de dorpentocht namelijk voor de 35ste keer georganiseerd. Het had een groot feest moeten worden. De dorpentocht is immers een begrip geworden in Amstelveen en omstreken. Het lukt de organisatie elk jaar een mooie nieuwe route van 35 of 55 kilometer uit te stippelen. Elk jaar fietsen er zo´n 2300 fietsers mee. Ondanks de slechte vooruitzichten werd de route mooi versierd en stonden er op verschillende punten posten, waar de fietsers hun stempels konden halen. Maar door de lage temperatuur en de vele regen lieten vele fietsers hun tweewieler warm en droog in de schuur staan. Slechts 350 mensen stapten warm gekleed op de fiets en fietsten de tocht uit. Een aanzienlijk lager aantal vergeleken met de voorgaande jaren. Toch was het dit jaar wel een hele speciale editie. De dorpentocht zamelt elk jaar geld in voor een goed doel. Dit jaar was dit Stichting Haarwensen.

Aangezien Stichting Haarwensen naast geld ook haar kan gebruiken, kwam de 12 jarige Daphne naar één van de posten, om haar mooie lange vlechten af te laten knippen. Mariette Dijkman van Hairiette kwam speciaal naar de post het Amsterdamse bos, om haar bijdrage te kunnen leveren aan deze bijzondere knipbeurt. Onder het toeziend oog van vele voorbijgangers werd de schaar in het haar van Daphne gezet. Ondanks de vele fotograven om haar heen, bleef Daphne erg rustig. Ze vond het stiekem ook wel erg stoer dat zij durfde te doen.

Dit jaar doneert de organisatie van de Dorpentocht een symbolisch bedrag van €350,-, 1 euro voor elke deelnemer. En na een korte bestuursvergadering heeft de organisatie besloten om volgend jaar wederom voor Stichting Haarwensen te gaan fietsen. Beide partijen hopen dan op zomerse tempraturen en vele fietsers!
Ondanks het weer is het toch een gezellige dag geweest die heel goed georganiseerd was. Vooral de fietsers waren enthousiast, het was namelijk een prachtige route.

Terug naar het overzicht