AMI Kappers doneert auto aan Stichting Haarwensen

19 mei 2009

Mijdrecht, 18 mei 2009 – De Stichting Haarwensen heeft tijdens de Libelle Zomerweek de sleutels in ontvangst mogen nemen van een Volkswagen Fox: een donatie van AMI Kappers. Hiermee gaat een langgekoesterde wens van Stichting Haarwensen in vervulling. Niet iedereen is in staat om naar de kapsalon in het AMC te komen voor het aanmeten en aanbrengen van de pruik. Met de auto kunnen medewerkers van de Stichting nu makkelijker zelf deze patiënten bezoeken. Ook verzorgt de Stichting steeds vaker presentaties op scholen en informatiebijeenkomsten in ziekenhuizen, waarbij vervoer onmisbaar is.

Sylvia ter Avest is de drijvende kracht achter de inzameling bij AMI Kappers. Voor haar veertigste verjaardag had zij zichzelf ten doel gesteld de marathon van New York te lopen en daarmee geld op te halen voor de Stichting Haarwensen. In de kapsalons van Ami Kappers konden klanten geld doneren in daarvoor bestemde spaarvarkens. Met een tijd van 4 uur en 56 minuten slaagde Sylvia met haar missie en haalde in totaal een bedrag op van € 10.000,-. Sylvia: “Vanaf de start van Stichting Haarwensen hebben we contact met oprichtster Yvonne de Boer. Haarwensen is een geweldig initiatief, dat we zoveel mogelijk willen ondersteunen. Ik wist dat een auto een welkome aanvulling zou zijn ter ondersteuning van de werkzaamheden en ben dan ook heel blij dat we dit konden realiseren.” De Stichting Haarwensen kan voorlopig drie jaar gebruik maken van de Volkswagen Fox.

De Libelle Zomerweek was een geschikt moment om de auto officieel aan de Stichting over te dragen. Yvonne de Boer was een van de tien genomineerden voor de Libelle Ster 2008, waarvan de winnaar zaterdag 23 mei bekend is gemaakt. Alle genomineerden waren tijdens de Libelle Zomerweek in de gelegenheid hun goede doel een halve dag te promoten. Dinsdagmorgen 12 mei stond de Stichting Haarwensen in de Sterrentent waar de uitreiking plaatsvond.

Terug naar het overzicht