Knipdag in Noordwijk levert niet alleen vlechten op

27 juni 2012

Kim van Schooten van Perfect Movies wil graag meer bekendheid geven aan de wereld van Kinderkanker. Hiervoor is zij al een geruime tijd druk bezig met het maken van een documentaire. Hier hebben al verschillende mensen aan mee gewerkt. Bij kinderkanker hoort helaas ook kaalheid. Hierdoor kwam zij in aanraking met Stichting Haarwensen en was direct geïnspireerd. Naast beeldmateriaal wilde zij in praktische zin iets kunnen betekenen. Om dit idee tot werkelijkheid te brengen heeft zij contact gezocht met Kapsalon New Image Kappers uit Noordwijk. Zij waren erg positief over haar ideeën. En hebben maandag 18 juni hun salon ter beschikking gesteld aan een speciale Haarwensen knipdag. Tijdens de knipdag knipten zij iedereen die minimaal 25 centimeter haar wenste te doneren gratis. 

Er zijn maar liefst 7 mensen op deze knipdag afgekomen. Één vrouw heeft zelfs op de dag zelf besloten om haar lange vlecht te doneren. Naast volwassen vrouwen waren er ook kinderen aanwezig die andere kinderen wilde helpen. Zo hebben Sofie en Sara ook afstand gedaan van hun lange haar.

Naast haar doneren wilden Sofie (5 jaar) en Sara (8 jaar) meer doen. Daarom hebben zij, met hulp van de ouders, zelf 250 zeepjes gemaakt. Deze hebben zij voor slechts € 2,- verkocht aan vrienden en familie. Zij hopen daarmee maar liefst € 200,- op te halen. Een super goed initiatief.

De documentaire zal in het late voorjaar van 2013 uitkomen. Maar de actie om meer aandacht voor kinderkanker te vragen is nu al een succes!

Terug naar het overzicht