Groot feest in Apeldoorn

13 juli 2012

Zaterdag 23 juni stond Apeldoorn voor de 5de keer in het teken van Stichting Haarwensen. Het Raadhuisplein werd vrij gemaakt om het eerste lustrum van de Apeldoornse knipdag te vieren. Veel lokale ondernemers hebben vol verbazing gekeken naar de gedreven vrijwilligers die alles in werking hebben gesteld om de dag nog zonniger te maken, dan dat het al was.
 
De kappers van AMI Kappers en Daniëlle van Hairday hebben bijna 60 lange vlechten mogen afknippen. Uiteraard zorgden zij er ook voor dat alle haardonateurs met een hip kapsel, goed gevoel  en zonder iets te betalen het Raadhuisplein weer konden verlaten. Maar voordat ze werden uitgezwaaid door de enthousiaste vrijwilligers werd er prachtige make-up door de medewerkers van Douglas bij hen opgebracht. Toen ze helemaal gerestyled waren werden ze door fotografen Gijs Mous en Sander de Groot nog op de gevoelige plaat vastgelegd.

De mensen die nieuwsgierig aan het kijken waren of op hun beurt aan het wachten waren werden volop vermaakt. Voor de kinderen waren er twee dames die schmink bij zich hadden en Frank van Jumbo Entertainment maakte de leuke figuurtjes van ballonnen.

Voor het oudere publiek hadden muzikanten Willem Latour, Ronald van Keulen en Brian Christopher hun muziekinstrumenten uit de kast gehaald voor wat gezellige achtergrondmuziek. Dat viel goed in de smaak, terrasjes stroomden vol en vele voorbijgangers bleven staan om naar dit spektakel te kijken.

Naast de knipdag werd er even verderop een fancy fair georganiseerd. Hier hebben 2 kinderdagverblijven, de Kleurencubuz en Casakids geld ingezameld.

Na deze drukke dag bood Café de Paris alle vrijwilligers ook nog een heerlijke maaltijd aan. Zo konden zij nog even nagenieten van een geslaagde dag.

Naast alle haardonoren en bovengenoemden hebben ook de volgende bedrijven hun steentje bijgedragen aan deze succesvolle dag:
Pica Media Partners, Fietsenmaker uit het Winkelcentrum de Maat, de Veluwse Bron, MCDonalds Apeldoorn, TEBE Verhuur, Goldwell Nederland en natuurlijk vele vrienden en familieleden van de initiatiefnemers.

Met meer dan 60 vlechten en € 250,- zijn alle vrijwilligers voldaan naar huis gegaan.

Stichting Haarwensen wil alle bedrijven, haardonoren en vrijwilligers hartelijk bedanken voor hun bijdrage. Zonder jullie was dit niet gelukt. En onze bijzondere grote dank gaat uit naar Dirk Groeneveld die, ter nagedachtenis aan zijn broer Kees, de 5de knipdag heeft georganiseerd!

Terug naar het overzicht