Een bijzondere uitzending over Haarwensen

30 juli 2012

Wat is het verhaal van de buren in je straat? Weet jij wie je buurman écht is? En klopt het wel wat je van hem denkt? In deze nieuwe serie van  het NCRV-programma Achter de voordeur nemen buren een kijkje in elkaars huis en leven. Gaandeweg ontstaat er begrip en groeit het contact.

Desteney, de dochter van Esther Honders uit Apeldoorn, kreeg ruim drie jaar geleden leukemie.  “Als je dat hoort vaagt alles onder je voeten vandaan”, herinnert Esther zich.  “Paniek! Leukemie! Gaat ze het redden? Je voelt je zo machteloos, je wilt je kind altijd tegen alles beschermen, maar hier kan je haar niet tegen beschermen. Het overkomt je”.
Ze gaan 2 jaar van behandelingen tegemoet. Door de chemo is Desteney erg verzwakt en regelmatig moet ze met spoed naar het ziekenhuis vanwege een infectie. “Hoe lang gaat dit lichaampje het nog redden?”, heeft Esther vaak gedacht.
Voor haar dochter houdt ze zich sterk, maar als ze alleen is slaat de vertwijfeling toe.

“Die angst, niet wetend of ze er doorheen komt…dat waren mijn momenten van niet meer kunnen stoppen met huilen.”  In dezelfde periode verhuist Esther met haar tweede man en kinderen naar Apeldoorn. Haar ex-man blijft ook deel uitmaken van het gezin, ze vormen een hecht team met elkaar.
Als het eindelijk weer goed gaat met Desteney wordt dat gevierd met een groot galafeest.  Het haar dat inmiddels weer is aangegroeid heeft ze laten afknippen en gedoneerd aan de Stichting Haarwensen. Er worden pruiken van gemaakt voor kankerpatiënten.

Alle drie de buren die komen kijken hebben te maken gehad met kanker: het wordt een bijzondere en indrukwekkende middag.

NCRV Achter de voordeur
Zaterdag 1 september 2012
19.25  uur Nederland 2

Terug naar het overzicht