De Facebook-actie van Job uit Amersfoort

09 augustus 2012

“Job laat zijn haar groeien voor stichting Haarwensen. Naast lang haar is er 1500 euro nodig om een pruik te maken en daarom is Job op zoek naar 100 sponsoren die allemaal 15 euro doneren. Vind deze pagina leuk en doneer 15 euro voor een pruik.”

Dit schreef de 9-jarige Job op zijn nieuwe Facebook pagina op 28 december 2011. Precies zeven maanden later, op 29 juli jl., had Job € 1.500,- bij elkaar en was zijn haar lang genoeg om geknipt te worden. Afgelopen dinsdag werden de lange lokken van hem en zijn 6-jarige zusje Madelief eindelijk afgeknipt, een spannend moment! 

Job kwam op het idee voor deze actie omdat de vader van een meisje uit zijn klas aan kanker is overleden. De vlechten van Job en Madelief worden gebruikt voor een pruik voor een kind dat kaal is geworden door bijvoorbeeld chemotherapie. Vader Wouter Kroon is terecht apetrots op zijn zoon: “Dat iemand van deze leeftijd met zo’n plan komt, vinden wij heel bijzonder”.

In de maanden dat Job lang haar had, kreeg hij regelmatig opmerkingen over zijn haar, die jammer genoeg niet altijd positief waren. Maar Job kon daar altijd met veel humor op reageren en liet zich daardoor zeker niet uit het veld slaan.

Met het bedrag van € 1.500,- kan Haarwensen niet alleen de pruik voor een kind laten maken, maar wordt ook het onderhoud gedurende de draagtijd betaald.

Job is de nieuwe Held van Haarwensen!

Terug naar het overzicht