Stichting Haarwensen ontvangt donatie uit Roparun 2009

04 juni 2009

Mijdrecht, 4 juni 2009 – De Stichting Haarwensen uit Mijdrecht heeft vanuit de opbrengst van de Roparun 2009 een donatie van € 20.000,- ontvangen. Het bedrag wordt gebruikt voor het vervaardigen van pruiken voor kinderen.

De Roparun is een loopevenement van 530 kilometer waarbij deelnemers, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die ieder gemiddeld zo'n 65 kilometer lopen: oftewel meer dan anderhalve marathon. Daarnaast bestaat een team uit vier fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding. Een avontuur voor het leven. Dit blijkt overigens ook uit het motto dat al jaren luidt: Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.

Van Parijs naar Rotterdam
Op zaterdag 30 mei 2009 ging in het Parc la Courneuve in Parijs de 18e editie van de Roparun van start. Alle teams - dit jaar maar liefst 273 - behaalden de finish op maandag 1 juni op de Coolsingel in Rotterdam.

Opbrengst
De opbrengst van de Roparun wordt tijdens het eindfeest op 19 juni in Puttershoek bekend gemaakt. De totale opbrengst van de Roparun 2008 bedroeg maar liefst 4,3 miljoen euro. De Stichting Roparun heeft toen vijftig cheques uitgedeeld aan de doelen die te maken hebben met de zorg voor mensen met kanker.

Terug naar het overzicht