Veel chicks doen mee aan de actie Chicks for Wigs

18 oktober 2012

In samenwerking met initiatiefneemster Heide Scheltens hield Studio Stuive uit Musselkanaal afgelopen zaterdag een inzameling voor Chicks for Wigs.

Heidi Scheltens werd geïnspireerd door een Facebook bericht. Heidi: “Het Facebookberichtje bracht mij ertoe om mijn haar te doneren. Maar omdat mijn haar begin 2012 nog niet de vereiste lengte had, zou dit pas in oktober van dit jaar kunnen. Oktober is toevallig ook de borstkankermaand waarin Pink Ribbon veel aandacht vraagt voor de strijd tegen kanker. Daardoor kreeg ik het idee om een sponsoractie op te zetten voor beide goede doelen. Dit leidde tot de goede doelen actie Chicks for Wigs.”
Uiteindelijk lieten 19 mensen vrijwillig hun lange haar af knippen ten behoeve van de Stichting Haarwensen. Iedereen had een bijzondere reden om aan deze actie mee te doen. Zo had Astrid al 5 jaar geen kapper meer bezocht. En zij besloot een week voor de knipdag dat dit het moment was om weer plaats te nemen in de kappersstoel. Uiteindelijk liet zij maar liefst 50 cm van haar staart afknippen. En de gesluierde Rehab, zij mocht niet in het openbaar (met mannen erbij) geknipt worden, maar zich toch opgaf. Ze werd in een aparte ruimte prachtig geknipt en gekapt en ging stralend op de foto...met hoofddoek! Omdat de foto's door een man bewerkt zouden worden.En zo zijn er nog velen verhalen.

Heidi had zelf al eerder haar vlecht gedoneerd, zodat zij op de dag zelf klaar kon staan voor alle, toch iet wat zenuwachtige, donateurs. Zij werden hartelijk ontvangen en professioneel begeleid door Heidi en het team van Studio Stuive. Voor de kapsters was het ook een erg bijzondere ervaring. Zij hadden niet verwacht dat er zoveel mensen voor het goede doen hun haar af zouden staan.

Naast 5 meter haar kon er ook een geld bedrag worden gedoneerd. Een aantal haardonateurs lieten zich sponsoren, daarnaast ontving Chicks for Wigs ook veel spontane giften . Dit heeft geresulteerd in €3522,50. Dit zal verdeeld worden tussen de Stichting Haarwensen en Pink Ribbon.

Terug naar het overzicht