Sinterklaas vlechten en cheque in ontvangst voor Haarwensen.

05 december 2012

Op 5 december heeft Sinterklaas  en een heel gevolg van pieten bij Beauty kapsalon Lilian in Putte de haarvlechten en de waarde cheque t.w.v.€ 168,50 ten bate van “Stichting Haarwensen” symbolisch in ontvangst mogen nemen door Mila en Michela ( beide 10 jaar ) Zij hadden hun 25 cm lange haren op 17 november af laten knippen en schonken deze aan “stichting haarwensen”. Als reactie op een artikel in de krant. De Goedheiligman bracht zelf ook een vlecht van hem zelf mee van toen nog jong was en schonk deze aan de stichting. Daarmee komt het aantal vlechten op 11.
Heel hartverwarmend was het om nog na de actiedag en als reactie op de kranten artikelen nog verschillende haarvlechten in ontvangst te mogen nemen. Voor vele mensen heeft het bewaren van een vlecht een hoge emotionele waarde. Maar als ze eenmaal horen waarvoor de vlechten bedoelt zijn, lopen spontaan de reacties binnen. Zo werd Lilian van Geel, eigenaresse Beauty kapaslon Lilian, zelfs door een hoogbejaard koppel uit Boz benaderd die de vlecht van haar moeder nog hadden bewaard. Het is voor hen natuurlijk een “stukje afstand” doen van hun moeder, maar tegelijker tijd wetend dat ze op die manier een kind een stukje gelukkiger maken. En dat is zeer hartverwarmend om mee te maken.
Lilian heeft zich opgegeven als vrijwilligster bij stichting haarwensen, en blijft voor eenieder die 25 cm haar schenkt aan stichting haarwensen deze persoon gratis knippen. Heeft u nog vlechten liggen van 25 cm of langer? Dan mag u die ten alle tijden inleveren bij Beauty kapsalon Lilian aan de Antwerpsestraat 179  te Putte.

Daarnaast ruste er nog een taak op “ de  schouders van Sinterklaas namelijk :

Sinterklaas trekt een winnaar voor twee “on stage kaarten “   van Fanfare de Volharding met Jamai op 15 december.

Beautykapsalon Lilian verlote twee vrijkaarten t.w.v.€ 30,- onder haar klanten. Iedere klant kon na haar of zijn aankopen de kassabon in een vaas deponeren. Op 5 december heeft de hand van de goedheiligman de winnaar uit de vaas gehaald. De winnaar is geworden: Mevr C. Dirckx uit Antwerpen.

Terug naar het overzicht