Kerstgeschenk van Jan Willem

21 december 2012

Toen de 11 jarige Jan Willem uit Burgum een advertentie over Stichting Haarwensen in de krant zag staan wist hij het zeker. Hij zou zijn haar nog langer laten groeien, zodat hij het kon doneren aan een kaal kindje. Zijn klasgenootje Myrthe vond dit een heel goed idee en besloot om ook haar te laten groeien. Zowel Myrthe als Jan Willem hadden al lang haar, waardoor zij maar even hoefden te ‘sparen’. Tijdens het sparen van het haar heeft Jan niet stil gezeten. Zo hij heeft verschillende acties geïnitieerd. Hij is bijvoorbeeld met zijn zusje en vader vele avonden langs de deuren gegaan om geld in te zamelen. Veel donateurs hadden in de lokale krant al gelezen over de sportieve actie van Jan Willem, er werd dan ook gul gegeven. Naast de familie waren ook de klasgenootjes van Jan Willem druk in de weer voor de actie. Iedereen hielp mee, zij hebben bijvoorbeeld heel veel statiegeldbonnen verzameld.

Op woensdag 12 december kwam een ambulant kapster speciaal naar Openbare Basisschool ’t Partoer om de 2 leerlingen te knippen. Onder het toeziend oog van velen leerlingen werd de schaar in het haar gezet; Jan Willem  “Ik was best wel een beetje zenuwachtig, maar gelukkig vond iedereen dat mijn nieuwe kapsel erg leuk was”. Na afloop van de knipbeurt gaven een aantal kinderen al aan dat zij ook hun haar willen laten groeien. Op de reactie van zijn klasgenootjes dat andere kinderen zijn actie na-apen reageert hij lachend! “Dat was juist de bedoeling, zo kunnen er nog meer pruiken gemaakt worden. ”
 
Na de knipbeurt kon ook al het opgehaalde geld geteld worden. En de teller liep hoog op. Er is maar liefst € 1350,- ingezameld door Jan en zijn klasgenootjes. En bijzondere kerstgeschenk voor de Stichting.

Terug naar het overzicht