Zesde knipdag in Apeldoorn groot succes

14 december 2012

Zaterdag 8 december jongstleden stond de Oranjerie in Apeldoorn voor de 6de keer in het teken van HAAR. Vele kappers, visagisten, fotografen en vrijwilligers lopen druk heen en weer. Na de eerste knipdag in 2011 is het bij vele mensen bekend, je kan je haar doneren om zo een ander te helpen. Op een groot podium, versiert met ballonnen en posters staan een aantal stoelen met grote spiegels. Het winkelend publiek pauzeert even om het spektakel te kunnen aanschouwen. Je hoeft maar even te blijven kijken of er wordt weer een lange vlecht afgeknipt. Vol bewondering kijken de mensen toe. Iedereen is het ermee eens dat er behoorlijk wat moed nodig is, om midden in een winkelcentrum zo´n rigoureuze knipbeurt te ondergaan.

De ene na de andere prachtige vlecht wordt omhoog gehouden. De haardonoren kijken vervolgens vragend naar hun nieuwe kapsel. 25 centimeter minder haar, dat is een behoorlijke verandering. Gelukkig weten de kappers, de soms wat verdrietige haardonoren snel op te beuren, door het overgebleven haar om te toveren tot een schitterend hip feest kapsel. De feestdagen komen er immers aan!

Alle deelnemers zijn het met elkaar eens. Zij zitten, enigszins zenuwachtig, in de kappersstoel om een kaal kindje te kunnen helpen aan een pruik. Vele hebben lang gewacht tot hun haar aan de minimale lengte voldeed. Maar er zijn ook verschijnende mensen die slechts minuten voor dat de schaar in het haar werd gezet tot de beslissing zijn gekomen. Het zag er ook ontzettend aantrekkelijk uit; een voor en na foto, prachtige make-up, geknipt worden door getalenteerde kappers en ook nog eens een ander blij maken.

Dit is voor veel haardonoren dan ook de reden geweest om massaal af te komen op de knipdag. Er zijn op 8 december maar liefst 79 staarten ingeleverd of afgeknipt.

Het is erg bijzonder dat er na 5 knipdagen nog steeds zoveel animo voor is, het dus leeft ontzettend in Apeldoorn en omgeving.

Stichting Haarwensen wil de organisatie; de familie Groeneveld, alle kappers, visagisten, fotograven en de Oranjerie wederom hartelijk bedanken voor hun belangenloze inzet!

Terug naar het overzicht