8500 euro opgehaald door leerlingen ROC ID College

02 januari 2013

RIJNSBURG - Voormalig docente, eigenaar en haarstyliste van kapsalon Aan Kop Kappers uit Rijnsburg, Marion de Best zette zich een jaar lang in om geld in te zamelen voor Stichting Haarwensen. Dat deed ze samen met haar collega en vriendin Miranda van Breukelen, eigenaar van Hairstyling Blitzz in Utrecht. De studenten van het ROC ID College deden er een flinke schep bovenop: 8.500 euro.

Beide haarstylisten wilden een grote persoonlijke uitdaging leveren en daarmee geld inzamelen voor de stichting Haarwensen in Nederland. De Best: 'Het werk van de stichting Haarwensen sloot perfect aan bij ons vak. Onze inzet voor dit doel lag dan ook voor de hand.' Haarwensen schenkt kinderen tot en met 18 jaar een mooie pruik van echt haar als zij door ziekte of een medische behandeling kaal zijn geworden.


Beautydagen
De jaarlijkse Beautydagen van ROC ID College vonden dit jaar plaats op dinsdag 18 en woensdag 19 december. De opbrengst van deze dagen is altijd voor een goed doel. Na contact met oud-collega De Best werd dit jaar gekozen voor Stichting Haarwensen. Tijdens de bijzondere start van de Beautydagen lieten drie studenten en een teamleider Uiterlijke Verzorging hun haar flink afknippen.

'De haarlengte moet volgens de richtlijnen minimaal 25 cm zijn, anders kunnen we het niet gebruiken voor een pruik', lichtte Patricia van de Stichting Haarwensen toe. 'Dat is een behoorlijke lengte. Je hebt soms zes strengen haar nodig voor een pruik. De studenten hebben er lang over gedaan om hun haar zo lang te laten groeien. 'Ik was vanochtend al heel erg zenuwachtig', zei studente Sanne van Wijnen. Medestudenten knipten het haar van de studenten. Het haar van teamleider Petra Dobbe werd afgeknipt door Oege de Jong, lid van het College van Bestuur ROC ID College en collega Pauline van der Laan.

Alle studenten Uiterlijke Verzorging behandelden dinsdag 18 en woensdag 19 december zo veel mogelijk klanten in de vestingen Gouda, Leiden en Zoetermeer van ROC ID College. Klanten konden tegen een geringe prijs hun haar laten knippen, verven, een massage, een gezichts- of voetbehandeling ondergaan. De gehele opbrengst was bestemd voor Stichting Haarwensen. Ook de opbrengst van de kraampjes met leuke en lekkere dingen was eveneens bestemd voor Stichting Haarwensen.

Bron: www.dichtbij.nl

Terug naar het overzicht