Ook zonder New York Marathon veel geld voor Haarwensen

14 januari 2013

In het voorjaar van 2012 ontving Miranda van Breukelen een hardloop T-shirt van Marion de Best, Marion zei hierbij: ‘Wij gaan de New York Marathon lopen!’. Miranda reageerde hier wat lacherig op, zij liep zelf al regelmatig hard, maar Marion was, naar eigen zeggen, na een paar 100 meter rennen al buiten adem. Een paar serieuze gesprekken later was de knoop doorgehakt, ze gingen een marathon lopen. 42 kilometer hardlopen in de wereldstad New York, als je het doet, moet je het goed doen was hun motto.

Daarom besloten zij om niet alleen voor zichzelf, maar ook voor Stichting Haarwensen te gaan lopen. Miranda is eigenaar van Hairstyling Blitzz uit Utrecht. Op haar toonbank werd een mooie box geplaatst met kaarten van de marathon.  Miranda vertelde al haar klanten enthousiast over haar training voor de Marathon. Ook Marion, eigenaar van Aan Kop Kappers uit Rijnsburg, vertelde iedereen over haar uitdaging. Ook daar kwam een speciale donatiebox op de toonbank en het personeel doneerde hun fooi aan het goede doel. Er werden velen kilometers gelopen en er werd aan iedereen verteld wat zij van plan waren. Veel mensen waren ontzettend enthousiast en doneerde maar al te graag wat geld.

Ook de kinderen van de kappers hielpen mee. Zo werd er op de basisschool Basisschool Agathe snelle uit Utrecht een sponsorloop georganiseerd. Mede dankzij het prachtige weer deden er maar liefst 27 kinderen mee. De zoon van Miranda vond dit een heel goed idee en organiseerde ook een sponsorloop, deze keer bij voetbalclub Kampong in Utrecht. Maar liefst 14 jonge sportievelingen van de D4 liepen rondjes rond het veld. Één fanatiekeling heeft maar liefst 33 rondjes gelopen, om zo zoveel mogelijk geld voor de actie van Marion en Miranda op te halen. In totaal is er met de sponsorlopen €2.100,- opgehaald. Maar dit was voor de dames niet voldoende, zij hadden namelijk ingezet op € 15.000,- voor het goede doel. Er moest dus nog veel werk verricht worden.

Gelukkig waren veel klanten en relaties van de initiatiefnemers erg gul en werd er goed gesponsord. Marion heeft jaren lang gewerkt op het ID College in Leiden. Het ID College organiseert elk jaar beautydagen. De leerlingen van uiterlijke verzorging kunnen tijdens deze dagen de theorie in de praktijk brengen. De leerlingen ontvangen dan ‘echte’ klanten en geven hen de gewenste behandeling. De klanten betalen hier ook voor, het geld wat hiermee wordt opgehaald wordt elk jaar aan een goed doel geschonken. Door het enthousiasme van Marion kozen zij ervoor om haar actie te ondersteunen. Op de locaties in Gouda, Leiden en Zoetermeer deden de leerlingen er alles aan om zoveel mogelijk geld op te halen. Het werd een groot succes.

Zoals vele van jullie zullen weten heeft orkaan Sandy net voor de New York Marathon veel schade aangericht in New York. Enkele dagen voor de marathon was er al veel onduidelijkheid of de marathon nog door zou gaan. Marion en Miranda waren dagen met niets anders bezig. De vlucht was geannuleerd en het was onduidelijk of zij op de vlucht van zaterdag nog mee konden. Uiteindelijk besloten zij om niet naar New York af te reizen. Het voelde voor hen niet goed om de lange reis te maken, terwijl er vele New Yorkers heel veel verdriet hadden. Achteraf waren zij heel blij met hun besluit. Twee dagen voor de marathon werd deze namelijk alsnog afgelast. Beide dames waren er goed ziek van en behoorlijk uit hun doen. De marathon was immers hun doel de afgelopen maanden. Er is veel voor gelaten en gigantisch veel voor getraind.
Veel van de sponsoren vonden de training voor de marathon al een prestatie op zich. Daarom bleven alle gesponsorde bedragen bij Marion en Miranda. En zij waren dol blij dat zij alsnog ´hun´ goede doel konden blij maken met een flinke donatie.

Maandag 14 januari jl was de balans opgemaakt. Al het geld was verzameld en geteld. Onder het genot van de welverdiende champagne en een stuk taart toonde Marion en Miranda trots hun cheque. Dankzij alle hulp van klanten, relaties en familie hebben zij maar liefst € 17.000,- opgehaald. Van dit geld kunnen maar liefst 11 pruiken worden gemaakt.

Miranda, Marion en de Stichting willen iedereen hartelijk bedanken voor hun bijdrage. Een bijzondere dankbetuiging gaat uit naar het gezin van de dames. Zij hebben ook veel tijd en energie gestoken in hun project. En de volgende bedrijven/personen mogen extra in het zonnetje worden gezet!

Vanexholding
Centrum podetherapie
Lara fashion   Style zeist
Mevr Govers
ADm Elza
Gathier tuin en land goed
Wijntje de Jong
Houdster maatschappy
Jofit 
Conflazzreg
Aart Stighter Runners

Terug naar het overzicht