Kiwanis Club Rheden De Veluwezoom doneert €4000

29 juni 2010

Het was donderdagavond 10 juni een hele geanimeerde bijeenkomst in het Grand Café van Zalencentrum Theothorne te Dieren. De door Kiwanisclub Rheden “De Veluwezoom” georganiseerde 5e haring party trok ongeveer 60 belangstellenden die de nieuwe haring, geleverd door visspecialist Marius Mennink uit Brummen, en de hapjes en sapjes van Maurice Vloed c.s. goed lieten smaken.  

muzikale omlijsting tijdens deze avond was ook dit jaar weer in handen van Jacques Verkerk uit Giesbeek.

 

Dat de haring ook dit jaar weer goed smaakte, bleek ook wel uit de Amerikaanse veiling.

Totaal leverde deze avond, 4000 euro op voor de Stichting Haarwensen.     

 

De president van de Kiwanisclub Rheden “De Veluwezoom, Hans Polman noemde de opbrengst positief en overhandigde symbolisch de cheque van € 3500,-- aan de enthousiaste vertegenwoordigster van st. Haarwensen, Patricia Burggraaf. Die vertelde dat zij met deze opbrengst in ieder geval één pruik aan een kind konden schenken. Kosten van een pruik bedraagt n.l.  2000 euro per stuk. Waarop spontaan door een aantal aanwezigen het bedrag met een donatie van € 500, verhoogde tot € 4000,--. Hetgeen betekent dat de Stichting Haarwensen twee pruiken kan laten maken en bekostigen.

 

Vaatje haring via marktplaats bracht 400 euro op. Tweede vaatje ging tijdens de veiling voor 500 euro van de hand. Daarnaast werden er ook nog een aantal andere goederen geveild. 

 

Namens de leden van Kiwanis Club Rheden De Veluwezoom deelde Hans Polman mede dat er volgend jaar een “haardag” t.b.v. de Stichting Haarwensen zal worden georganiseerd. Deze actie zal de komende maanden worden uitgewerkt. Maar een ieder wordt nu alvast verzocht hun haar te laten groeien. De lengte van de te schenken haren moet n.l. minimaal 25 cm  zijn.

 

Bij dezen willen wij de volgende sponsoren dank zeggen voor hun betrokkenheid bij de derde haringparty;

 

*Zalencentrum, Theothorne, Dieren

*Visspecialist Marius Mennink

*Nederhoed Men’s Fashion, Velp

*Martin Kranenburg Electro Velp

* Jacques Verkerk

*Diepenmaat Uitgeverij en Vormgeving

 

Maar ook willen wij graag onze hartelijke dank overbrengen aan allen die op de haringparty aanwezig waren en enthousiast hebben meegeboden tijdens de Amerikaanse veiling op de diverse artikelen en vaatje haring.

Terug naar het overzicht