Haar voor Hair! in Kampanje

Haar voor Hair! in Kampanje

13 maart 2008

Den Helder - Wie op donderdag 3 april in schouwburg De Kampanje haar doneert voor het goede doel, krijgt als dank een gratis toegangskaartje voor de musical Hair. Dit alles ter gelegenheid van de officiële start van de Stichting Haarwensen.

Yvonne de Boer is al 25 jaar werkzaam als kapster in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. Zij maakte van dichtbij mee hoe jonge kankerpatiëntjes hun haar verliezen door chemotherapie. ”Op jaarbasis betreft het alleen al in Nederland tussen de vier- en vijfhonderd kinderen. Een mooie pruik zorgt er voor dat zij zich weer kind voelen, maar pruiken van echt haar zijn ontzettend duur”, aldus De Boer.

De kosten van een pruik liggen al snel tussen de 1500 en 2000 euro en verzekeraars vergoeden slechts een klein gedeelte. De Boer besloot daarom Stichting Haarwensen op te richten, die 7 april in Amsterdam van start gaat met een feestelijke ceremonie waaraan ook de band I.O.S. en Paul de Leeuw hun medewerking verlenen.

Inzamelingsactie
Ook in Den Helder wordt aandacht geschonken aan de stichting en wel met een speciale haarinzamelingsactie in De Kampanje. Op 3 april kunnen mensen tussen 12.00 en 18.00 uur haar doneren. Wie dat doet, krijgt een gratis toegangskaart voor de wereldberoemde musical Hair, die diezelfde avond op het programma van de schouwburg staat. Medewerkers van kapsalon Reus zijn aanwezig om haar te knippen en ook de zanger van I.O.S., Joost Marsman, neemt de schaar in de hand.

”Niemand is te oud of te jong om haar te doneren”, zegt De Boer. ”Blond, zwart, rood, grijs of gekruld haar; het is allemaal van harte welkom. Als enige voorwaarde geldt dat het haar dat gedoneerd wordt minstens 25 cm lang moet zijn. Zelfs haar dat al jaren in een doos op zolder bewaard is, kan gedoneerd worden.”

Van het haar dat gedoneerd wordt maakt Stichting Haarwensen een uitgebreide collectie pruiken, waaruit alle kinderen tot 19 jaar gratis een pruik kunnen zoeken. Bedrijven kunnen pruiken adopteren. Het geld dat zij doneren, wordt volledig gebruikt voor het maken van een nieuwe pruik en voor de onderhoud hiervan. De pruiken worden opgenomen in de pruikencollectie van de kinderafdeling in het AMC. Zo hoeven kinderen geen dag zonder haar rond te lopen.

Info
informatie over de voorstelling Hair en de inzamelingsactie is verkrijgbaar bij De Kampanje, www.kampanje.nl, www.hairmusical.nl of per e-mail: info@kampanje.nl.

Bron: DenHelderVandaag.nl


Terug naar het overzicht