Knipavond Henkjan Veenstra groot succes

Knipavond Henkjan Veenstra groot succes

18 maart 2013

RIJSSEN - In de kapsalon van Henkjan Veenstra vond maandag 18 maart een bijzondere actie plaats. Diverse Rijssenaren doneerden hun haar voor pruiken, voor kinderen die door ziekte of medische behandeling kaal zijn geworden.

De deelnemers hadden hun eigen redenen om hun haar te doneren voor de Stichting Haarwensen. Van dames die toch al een keer iets anders wilden, tot mensen die bewust hun haar lieten groeien.

Het verhaal van Benthe Westerink uit Wierden stak er met kop en schouders bovenuit. Een meisje van tien jaar met een prachtige lange staart. Ze vertelt: 'Begin 2010 kreeg mijn kleine nichtje Sterre chemotherapie omdat ze leukemie had. Ze was toen een half jaar oud. Na de eerste chemo viel direct al haar haar uit. Voor Sterre was dat nog niet zo erg, maar er zijn heel veel kinderen die door deze rotziekte ook nog eens een pruik op moeten. Daarom heb ik sindsdien mijn haar laten groeien. Sterre is gelukkig weer helemaal gezond en heeft inmiddels weer een bos met haar, maar ik hoop dat ze met mijn haar een hele mooie pruik kunnen maken voor een kindje die dit nodig heeft.'

Natascha Klaas is één van de initiatiefnemers. 'Ik wilde al een tijdje mijn haar eraf laten knippen, maar ik vond het zonde om daar niets mee te doen. Op internet vond ik toen deze stichting. Zij maken pruiken voor kinderen tot 18 jaar. Ik heb dit overlegd met Henkjan en hij was direct enthousiast.' En niet alleen het kappersteam was enthousiast. Henkjan Veenstra: 'Er waren zoveel aanmeldingen, dat we mensen hebben moeten afzeggen. Dus misschien komt er zelfs een extra avond.'

Haarwensen bedankt natuurlijk initiatiefnemer Natascha Klaas, Henkjan Veenstra en zijn team in het bijzonder, maar zeker ook iedereen die zijn haar heeft laten knippen. De knipavond was een groot succes.

Bron: www.rijssensnieuwsblad.nl


Terug naar het overzicht