Paul de Leeuw reikt boek uit ter gelegenheid van 5 jarig bestaan

Paul de Leeuw reikt boek uit ter gelegenheid van 5 jarig bestaan

16 april 2013

Mijdrecht, 15 april 2013 – Stichting Haarwensen heeft een bijzondere mijlpaal bereikt: vijf jaar geleden gaf zij de eerste pruik weg. Sinds die tijd heeft de stichting, dankzij de hulp van vele haardonaties en sponsoren, honderden kinderen blij gemaakt met een prachtige pruik van echt haar. In het Academisch Medisch Centrum te Amsterdam stonden zo’n 200 genodigden stil bij het succes van de stichting, die in vijf jaar tijd is uitgegroeid tot een professionele goededoelenorganisatie. Aan Paul de Leeuw de eer om het eerste exemplaar uit te reiken van een speciaal voor Haarwensen geschreven voorleesboek.

Haarwensen geschreven voorleesboek.

Het eerste voorleesboek werd overhandigd aan de ouders van de inmiddels overleden Milou Schaper, die vijf jaar geleden ook uit handen van Paul de Leeuw de eerste pruik in ontvangst mocht nemen. Paul: “Het is voor mij een hele eer om dit te mogen doen. Ik draag de Stichting Haarwensen een warm hart toe en vind het bewonderingswaardig te zien wat er de afgelopen jaren allemaal gerealiseerd is.”

Prinses Máxima centrum

Stichting Haarwensen ook in nieuwe Prinses Máxima centrum Dr. M.D. van de Wetering, secretaris van Stichting Haarwensen onthulde tijdens de bijeenkomst dat Stichting Haarwensen ook in het nieuw te realiseren Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie in Utrecht een onderkomen krijgt. Naast een ruimte met een aanbod aan pruiken zullen kinderen hier de mogelijkheid hebben om volop te experimenteren met haar en make-up.

Het ontstaan van de Stichting

Yvonne de Boer, oprichter en voorzitter van Stichting Haarwensen: “Het idee voor de oprichting van Stichting Haarwensen is ontstaan door mijn werk in het Emma kinderziekenhuis waar ik regelmatig bij kinderen met alopecia een pruik moest aanmeten. Al vrij snel werd ik in de show van Paul de Leeuw uitgenodigd om een lange paardenstaart van een twaalfjarig meisje af te knippen, die daarmee iemand wilde helpen door een pruik te laten maken van haar haren. Pruiken van echt mensenhaar kosten, afhankelijk van de lengte, 2000 tot 3000 euro en veel ouders hebben dat geld niet. Veel kijkers van de tv-show vonden het zo’n mooi idee, dat ze hun eigen haar afknipten en het naar mij opstuurden. De groei van Stichting Haarwensen is toen in een stroomversnelling geraakt. Dat we binnen vijf jaar tijd honderden kinderen zouden kunnen voorzien van een pruik had ik toen nooit verwacht. ”


Terug naar het overzicht