2de knipdag Rombout kappers

23 september 2010

Rombout Kappers houdt vrijdag 1 oktober in alle 23 filialen een knipdag waarvan de opbrengst ten goede komt aan de Stichting Haarwensen. Van elke knipbeurt wordt € 1 aan Haarwensen afgedragen. Aan het einde van de dag wordt het eindbedrag ook nog eens door Rombout Kappers verdubbeld.

 

Het is de tweede keer in korte tijd dat Rombout Kappers de knipdag organiseert. Tijdens de vorige knipdag op 21 mei haalden alle filialen gezamenlijk € 3.215,- op. Ook mocht bij een aantal klanten deze dag een vlecht worden afgeknipt - minimale lengte 25 cm - die door Haarwensen gebruikt wordt om pruiken van te maken. Sommige kinderen hadden speciaal tot de knipdag gewacht om hun lange haar te doneren.

 

Arbeidsintensief en kostbaar

Jaarlijks hebben 400 - 500 kinderen een pruik nodig. Yvonne De Boer, oprichtster van Stichting Haarwensen: “De pruiken zijn kostbaar, zo rond de 2000 euro. We laten ze speciaal in Azië maken, waar vrouwen een week werken aan één exemplaar. Dit is arbeidsintensief en duur, maar hierdoor kunnen we de allerbeste kwaliteit pruik bieden, één die niet van echt te onderscheiden is. Bij een goedkopere kwaliteit is dit helaas niet haalbaar. Gelukkig kunnen we door de vele haardonaties de prijs al behoorlijk verminderen. Komt de pruik terug in Nederland, dan wordt deze op het hoofd van het kind door ons in model gebracht. 

 

Saartje

De Stichting Haarwensen heeft ook haar eigen mascotte: ‘Saartje’. Een leuke vrolijke pop mét een gele bos haar. De opbrengst van de verkoop van Saartje komt geheel ten goede aan Haarwensen. De kapsalons van Rombout dragen actief bij aan de verkoop van Saartje, zij hebben inmiddels al meer dan 700 poppen verkocht.

Terug naar het overzicht