Dick uit Haren doneert haar en haalt€ 3.000,- op.

Dick uit Haren doneert haar en haalt€ 3.000,- op.

29 april 2013

De 10 jarige Dick is erg bescheiden, maar heeft heel veel voor elkaar gekregen. Al tijden spaarde Dick Kingma uit Haren zijn lange lokken voor Stichting Haarwensen. In de klas vertelde hij uitgebreid over de Stichting. Hij vond immers dat iedereen moest weten met wat voor een goed doel hij bezig was. Op donderdag 18 april was het dan eindelijk zover. De schaar werd in zijn haar gezet. De moeder van Dick is al die tijd uiteraard erg betrokken geweest bij de actie van haar zoon. En uit solidariteit heeft ook zij haar prachtige lokken geschonken aan de Stichting.

Naast een haardonatie heeft Dick ook geld ingezameld. Zo heeft hij klarinet gespeeld en is hij langs de deuren gegaan. Dit leverde al veel op, maar dat was niet voldoende voor Dick. Daarom besloot hij om met een klein beetje hulp van zijn ouders een sponsorloop op zijn basisschool te organiseren. Bijna 80 leerlingen van de Peter Petersenschool uit Haren steunde de actie van Dick. Iedereen verzon allerlei manieren om geld op te halen en afgelopen donderdag rende iedereen, ook een jongen met krukken, de longen uit hun lijf om de actie van Dick te ondersteunen.

De vrijdag erop ontving Dick nog een vlecht. Een moeder van een klasgenootje vond de actie van Dick zo sportief dat zij spontaan haar lange haren eraf had laten knippen.

Al met al is het een zeer geslaagde dag geweest met een opbrengst van 3 staarten. Tevens heeft de sponsorloop en overige acties van Dick ook nog eens €3.000,- opgebracht, een geweldige donatie!


Terug naar het overzicht