Regenachtig maar warm onthaal op de Coolsingel

Regenachtig maar warm onthaal op de Coolsingel

23 mei 2013

Roparun ongeveer 500 kilometer af. Voor de 22ste keer werd dit gigantische hardloopevenement georganiseerd. Onder het motto “leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven” hebben alle deelnemende teams de afgelopen maanden naast hun sportieve prestatie ook veel ondernomen om geld op te halen voor de goede doelen. Deze doelen zetten zich allen in voor zorg aan mensen met kanker.

Dat de teams ontzettend betrokken zijn bij de Roparun blijkt wel uit de gelden die worden geworven. Zo zijn er zelfs een aantal teams die meer dan € 25.000,- weten op te halen voor de Roparun. De Stichting Roparun ondersteund meer dan 100 goede doelen in België, Duitsland, Frankrijk en Nederland die zijn gericht op de zorg aan mensen met kanker. Stichting Haarwensen was afgelopen jaar vereerd om een van de hoofddoelen te zijn. Dit betekend dat de Roparun het traject van het ontvangen en het onderhouden van een pruik voor 104 kinderen verzorgt. Tevens helpen zij de Stichting om de voorraad met 100 pruiken te vergroten. Zo kan de Stichting de kinderen sneller en beter in behoefte van een pruik voorzien.

Stichting Haarwensen stond in Brandwijk op de route vanaf Hamburg de deelnemers aan te moedigen. Bij de finish was het bestuur van de Stichting persoonlijk aanwezig om de teams te feliciteren met hun prestatie en -belangrijker nog- ze te bedanken voor hun tomeloze inzet en betrokkenheid! Ondanks de lage temperatuur en vele regen kreeg het bestuur een warm gevoel bij het onthalen van deze helden.

Het is een eer om als goed doel onderdeel te mogen zijn van Roparun. Wat een geweldig initiatief! Meer zien van de Roparun? Kijk dan op www.roparun.nl


Terug naar het overzicht