De grootste kapsalon van Nederland haalt €11.000 op!

De grootste kapsalon van Nederland haalt €11.000 op!

29 mei 2013

Zondag 26 mei werd in het Hofpark te Wateringen een enorme kapsalon gerealiseerd. Honderden kappers mobiliseerden zich om geld in te zamelen en aandacht te vragen voor KWF kankerbestrijding en Stichting Haarwensen. Nederlandse kappers werden opgeroepen om met een model deel te nemen aan deze unieke actie en zo samen te ‘Knippen voor het KWF’.

Het was een frisse dag maar dat lieten ruim 200 kappers zich niet weerhouden om naar de grootste kapsalon van Nederland te komen. Samen hebben zij 350 modellen geknipt. Bijzondere verhalen gingen het hele veld over zoals een meisje van negen wat haar staart doneerde voor haar klasgenootje, een kapster die het initiatief zo mooi vond dat ze helemaal uit Leeuwarden langskwam of een man die zijn altijd laat groeien puur en alleen om het te doneren! En er werd niet alleen geknipt er stond namelijk ook een verkoopkraam en Roberto Dresia verzorgde make-up voor jong en oud!

Een ontroerende en hele mooie dag die veel heeft opgeleverd. Stichting Haarwensen heeft uiteindelijk zeventig staarten in ontvangst mogen nemen vijftig die tijdens de dag zelf zijn geknipt en twintig staarten die mensen meegenomen hadden.

Samen met alle activiteiten erom heen heeft Knippen voor het KWF € 11.000,- op gehaald. Dit bedrag is verdeeld over KWF kankerbestrijding € 8.000,- en Stichting Haarwensen € 3.000,-.

Het initiatief van deze kappersactie komt van saloneigenaar Michael Kettmann. Zowel de Koninklijke ANKO, diverse merken en leveranciers ondersteunden deze bijzondere actie. Ook verschillende vooraanstaande personen uit de kappersbranche hadden hun naam aan de actie verbonden. Mariëlle Bastiaansen en Coos Tieleman verzorgden de presentatie en er werden demonstraties gegeven door prominente Nederlandse kappers zoals Patrick Kalle, Richard Jordan en Natasja Keijzer.

‘Knippen voor het KWF’ was tijdens de ‘SamenLoop voor Hoop Westland’. Dit is een wandelactie die eenmaal in de twee jaar wordt georganiseerd waarvan de opbrengst naar kankeronderzoek gaat.


Terug naar het overzicht