Een zeer zonnige fietstocht, met als doel zoveel mogelijk geld ophalen voor Haarwensen

Een zeer zonnige fietstocht, met als doel zoveel mogelijk geld ophalen voor Haarwensen

03 juni 2013

Afgelopen zondag is er voor de 36ste keer de een dorpentocht georganiseerd. Het lukt de organisatie elk jaar een mooie nieuwe route van 35 of 55 kilometer uit te stippelen in de omgeving van Amstelveen, Aalsmeer en Uithoorn. Net als vorig jaar is er ook in 2013 voor Stichting Haarwensen gefietst. Dit is uniek in de geschiedenis van de dorpentocht, nooit eerder is er 2 maal voor hetzelfde doel gefietst. De reden voor deze verassende beslissing was het slechte weer van 2012. Het heeft toen de gehele dag geregend. Door de lage temperaturen en de vele neerslag waren er slechts 350 deelnemers. Dit aantal lag aanzienlijk lager als voorgaande jaren.

Gelukkig waren de weergoden dit jaar uitstekend gestemd. Met bijna 20 graden, blauwe lucht en een licht windje was het uitstekend fietsweer. Er deden dit jaar dan ook 1700 fietsers mee aan deze prachtige tocht. Op verschillende punten stonden posten waar de deelnemers hun stempelkaart konden afstempelen. Wanneer de volledige route van 35 of 55 kilometer gefietst was kon er een woord gemaakt worden. Alle deelnemers hebben genoten van de tocht. Het is elk jaar weer een verassing waar de tocht je naar toe zal brengen.

Bij het clubgebouw van de Wielervereniging Amstelveen stond een informatiepost van de Stichting. Hier konden de deelnemers meer informatie krijgen over het doel. Ook werd de mascotte Saartje en de boekjes ´Haar voor Anna´ verkocht. Hiermee is ruim 300 euro opgehaald. Iedere deelnemers dient inschrijfgeld te betalen. Hier worden de gemaakte kosten voor de organisatie van betaald. Maar het grootste gedeelte wordt geschonken aan een goed doel. Na een lange maar zonnige dag kon Marco de Knegt (organisatie Dorpentocht) een cheque van maar liefst € 5.100,- overhandigen aan de Stichting.

En bedrag waar de organisatie en de deelnemers trots op kunnen zijn.


Terug naar het overzicht