Eerste editie 'Duiken voor Pruiken' een spetterend succes!

Eerste editie 'Duiken voor Pruiken' een spetterend succes!

19 juni 2013

Bron: Weekblad De Brug – Editie Hendrik Ido Ambacht

Afgelopen vrijdagavond en –nacht vond in zwembad De Louwert in Hendrik-Ido-Ambacht de eerste editie van het evenment 'Duiken voor Pruiken' plaats, georganiseerd door het Ridderkerkse duik- en outdoorcentrum MobyXL. Voor een klein bedrag kregen bezoekers de mogelijkheid om in duikuitrusting naar de bodem van het zwembad af te dalen en een uur lang rond te zwemmen. Het initiatief voor het evenement werd genomen door Cora van Vliet van MobyXL.

Vrijdagavond om negen uur werd het startsein gegeven voor de elf uur durende duikmarathon in zwembad De Louwert. De opbrengst was bestemd voor Stichitng Haarwensen. Van Vliet: “Door middel van het organiseren van sportieve duikactiviteiten, hopen wij geld in te zamelen voor kinderen die door hun ziekte of medische behandeling een haarwens hebben.”

Patricia Burggraaf en Monique van de Koogh van Stichting Haarwensen waren bij het startsein aanwezig. Stichting Haarwensen is trots dat er evenementen als 'Duiken voor Pruiken' worden georganiseerd. De Stichting zorgt ervoor dat kinderen als gevolg van een medische behandeling of ziekte kaal zijn een pruik van echt haar kunnen dragen, zonder dat daar kosten aan verbonden zijn voor de ouders. Zij vertellen dat het immers veel voldoening geeft om een kind weer gerustgesteld en zelfverzekerd naar buiten te zien lopen met een pruik op het hoofd, terwijl het een aantal uur daarvoor nog verdrietig binnenkwam. Momenteel zorgt een team van ongeveer tien vrijwilligers ervoor dat er vier a vijf pruiken per week kunnen worden afgeleverd. Door initiatieven als 'Duiken voor Pruiken' hopen zij dat dit aantal in de toekomst kan stijgen.

De 15-jarige Anne Bunt en de 16-jarige Alissa Schuijlenburg mochten na het startsein als eerste het water in. De twee jonge tienermeiden hebben onlangs een pruik van Stichting Haarwensen gekregen. Met grote duikflessen op hun rug lagen zij ruim een uur op de bodem van het zwembad. Ook onder water waren allerlei activiteiten georganiseerd. Zo lagen er onder andere een voetbal en een step en konden er diverse spelletjes gespeeld worden. Dat je voor een oud-Hollands bordspel niet per se aan de keukentafel hoeft te zitten, werd bewezen door het Mens-erger-je-niet-spel dat op de bodem van het zwembad te vinden was.

Na afloop van de elf uur durende duikmarathon werd zaterdagochtend het bedrag dat door MobyXL met 'Duiken voor Pruiken' heeft opgehaald bekend gemaakt. Uit handen van hoofdorganisator Cora van Vliet kreeg de Stichting een cheque van € 1.250,- overhandigd. Dit bedrag zal gebruikt worden om zieke kinderen weer blij te maken met een pruik.

Namens de Stichting willen wij alle deelnemers bedanken voor hun bijdrage. In het bijzonder bedankt de Stichting de organisatie van 'Duiken voor Pruiken' voor een spetterende eerste editie!

Bron: Weekblad De Brug – Editie Hendrik Ido Ambacht


Terug naar het overzicht