Deelnemers Nijmeegse 4daagse Steunen Haarwensen

Deelnemers Nijmeegse 4daagse Steunen Haarwensen

19 juli 2013

Op dinsdag 16 juli jl. klonk al vroeg in de morgen het startsein voor de 97ste editie van de Nijmeegse vierdaagse. Dit jaar liepen er twee deelnemers mee om Haarwensen te steunen. Door mee te lopen probeerde deze twee kanjers zoveel mogelijk geld op te halen voor Haarwensen.

De eerste deelneemster is de 13jarige Donja van den Beld uit Eindhoven. Zij heeft samen met haar moeder 4 dagen lang 30 kilometer gelopen.

“Ik vind Stichting Haarwensen een heel erg goed doel! Daarom had ik in 2011 mijn haar gedoneerd voor de kinderen die geen haar hebben door kanker en/of andere ziektes. Ik zat toen in groep 8. De meester had toen gevraagd of ik een spreekbeurt over Stichting Haarwensen wou houden, en ik zei natuurlijk ja. Alle reacties die ik kreeg waren erg positief en de mensen waren al heel snel gewend aan mijn korte koppie. Ik kwam erbij om mijn haar te doneren omdat ik een documentaire op de televisie zag over kinderen met kanker. Ik was gaan googleen en zag Stichting Haarwensen staan. Ik zag op de site dat je, je haar kon doneren, en dat had ik gedaan. Van dit haar konden ze een mooi pruik maken voor een kindje. Ik vond dit een mooie gedachte! De Nijmeegse 4daagse van 2013 heb ik als sponsor voor Stichting Haarwensen. Ik en mijn moeder hebben geprobeerd om zo veel mogelijk geld op te halen met het lopen. We hebben vrienden, familie, leraren en andere mensen gevraagd om een steentje bij te dragen. Het lopen ging erg goed en we hebben een erg leuke 4daagse gehad. In totaal hebben wij een bedrag van € 424,30 opgehaald met onze actie!”

Ook Marcel Pothuizen heeft zich tijdens de Nijmeegse vierdaagse ingezet voor Haarwensen. Hij liep de langste afstand van 50 kilometer per dag.

“Begin van dit jaar ben ik via mijn tante: Ineke Overzee in aanraking gekomen met stichting Haarwensen. Zij vertelde mij over de vele afgeknipte staarten en de ontroerende brieven die daar af en toe bijzaten. Omdat ik zelf vader ben van 2 kindjes liet mij dit niet ontroerd en wilde ik ook graag mijn steentje bijdragen.....maar hoe??.....haar heb ik zelf niet. Tot ik hoorde dat er naast staarten ook veel geld nodig is om deze pruiken en zorg eromheen mogelijk te maken.

Hierop besloot ik mijn doel (de 4-daagse van Nijmegen lopen) te combineren met het geld ophalen en ben ik een sponsorsite begonnen. Na een gesprek op het kantoor van Haarwensen zijn wij begonnen om de stichting zoveel mogelijk te promoten. Er zijn bij de kinderopvang, supermarkten, kapsalons en op het werk flyers en posters opgehangen. Maar wat mij opviel is dat Haarwensen al goed bekend is.

Eind juni was er in Vinkeveen de jaarlijkse Rap&Ruig race (soort: ter land,ter zee en in de lucht). Samen met een aantal collega's hebben wij daar een Haarwensen boot gemaakt en hebben wij daarin meegedaan voor ongeveer 1000 man publiek. Daarna kwam de 4x50km van de Nijmeegse 4-daagse. Met Saartje op mijn rugzak en veel ballonnen ben ik van start gegaan. Het is wel een hele wandeling die nog zwaarder werd door de warmte. Onderweg had ik alle tijd om met diverse mensen (en media) over mijn doel te spreken. Ook de ballonnen vonden gretig aftrek. Echter op de 3de dag, ongeveer 4km voor de finish ben ik door een ambulance medewerker uit de loop gehaald vanwege een hitteberoerte. Dat was balen! Gelukkig mocht ik na een nacht het Radbout Ziekenhuis weer verlaten. Nu ben ik thuis aan het bijkomen van diverse lichamelijke ongemakken die je oploopt tijdens een 146 km looptocht in 3 dagen.

En hoewel ik de tocht niet uitgelopen heb ben ik overladen met felicitaties en complimenten. Ook door mensen van de stichting. Dat heeft mij zeer goed gedaan. Het zal dan ook niet het laatste zijn geweest wat ik voor jullie gedaan heb. Jullie hebben er weer een vrijwilliger bij. En met enige trots kan ik zeggen dat ik in de loop van volgende week een bedrag van €2.545,00 aan jullie mag overhandigen. Ik ben iedereen die mij gesteund heeft afgelopen periode zeer dankbaar! Speciaal: mijn vrouw, tante, ouders en zus. Zonder jullie had ik dit bedrag en de gelopen kilometers niet gered!!

Zelfs langs de route werd er aandacht aan Haarwensen gegeven. Anne Bunt, zij heeft onlangs haar tweede pruik van Haarwensen ontvangen, en haar moeder stonden met een kraampje langs de route. Aan al hun daggasten hebben zij een gift gevraagd voor Haarwensen. Tevens hebben zij besloten om de opbrengst van het verkochte fruit ook beschikbaar te stellen aan Haarwensen. Anna’s actie heeft ruim € 200,- opgebracht.

 


Terug naar het overzicht