Sanja doneert voor de 3de keer haar vlecht

Sanja doneert voor de 3de keer haar vlecht

23 augustus 2013

Sanja is nog maar 10 jaar, maar heeft al 3 keer haar lange haren gedoneerd. Dit is erg knap, Haarwensen bestaat namelijk nog maar 5 jaar. Waar de meeste mensen vaak meer dan 2 jaar aan het sparen zijn, heeft zij slechts 1,5 jaar nodig om 25 centimeter haar te kweken.

Haar eerste haardonatie was vooral praktisch. Sanja had namelijk erg veel en lang haar, dit zorgde vaak voor ‘koppijn’ zoals zij zelf zegt. En met sporten moest er vaak een staart in het haar worden gemaakt, anders zat al het haar enorm in de weg. Haar hoofdpijn is toen der tijd de voornaamste reden geweest om het kort te knippen.

Maar na even genoten te hebben van een korte coupe ging ze al snel weer sparen. En 25 centimeter later was het weer zover, vele maanden had zij kapsalons vermeden, maar nu nam Sanja weer graag plaats in de kappersstoel. Vanaf dat moment had ze de smaak te pakken, Sanja ging opnieuw sparen.

Afgelopen zomer werd voor de 3de keer de schaar in haar lange staart gezet. Ondanks het feit dat ze kort haar inmiddels wel gewend was, moest zij toch weer even wennen. Haren wassen was zo gebeurd en met borstelen kwam zij telkens over haar schouders. Daar zit nu immers geen haar meer. Sanja was wederom erg blij met haar keuze. Want dat lange donkere haar, was wel erg warm op de hete zomerdagen.

Of ze haar staart nog een keer gaat schenken aan een ander, is nog niet zeker. Nu geniet ze vooral weer volop van haar korte haren.
Sanja is een inspiratie voor andere. Dat iemand van die leeftijd al zo betrokken is bij het leed van leeftijdsgenootjes is erg bijzonder. Wij waarderen alle haardonaties enorm en Sanja zetten wij graag extra in het zonnetje.


Terug naar het overzicht