Toppers beklimming Mont Ventoux voor o.a. Haarwensen

Toppers beklimming Mont Ventoux voor o.a. Haarwensen

09 september 2013

Op donderdag 5 en vrijdag 6 september hebben ruim 550 sportievelingen de beruchte Mont Ventoux in Frankrijk beklommen. De berg is op verschillende manieren getrotseerd. De meeste deelnemers hebben de top per fiets bereikt, maar er zijn ook genoeg deelnemers die hebben gekozen voor de wandelschoenen, de hardloopschoenen of zelfs een handbike.

Als tegenprestatie voor het beklimmen van de Mont Ventoux heeft elke deelnemer zich laten sponsoren door vrienden en familieleden. De donaties die zijn geschonken aan de deelnemers komen bij Stichting Mont Ventoux terecht. Zij organiseren deze fietstocht namelijk niet voor niets. Zij zamelen hiermee geld in voor verschillende goede doelen. Tenminste zestig procent van de opbrengst gaat naar KWF Kankerbestrijding. Veertig procent gaat naar lokale goede doelen. En Stichting Haarwensen is één van de lokale goede doelen.

Op de top waren er vreugdevolle momenten, maar er was ook veel emotie. Immers, alle deelnemers hebben op verschillende manieren met kanker te maken. De beklimming van de Mont Ventoux heeft tot nu toe € 550.000 euro opgeleverd. Dat vertelde voorzitter Kees Kuijpers tijdens de slotbijeenkomst.

Stichting Haarwensen is trots op buitengewone prestatie van de deelnemers. Het is een eer om als goed doel onderdeel te mogen zijn van dit geweldige initiatief!

Voor meer informatie kijkt u op: www.grootverzettegenkanker.nl

 


Terug naar het overzicht