19 oktober houd Leander Grotenhuis een knipmorgen

07 oktober 2010

Kapper Leander Grotenhuis van Leander Grotenhuis Hairdressers in Dieren gaat volgende maand – bij grote belangstelling eventueel samen met zijn 12 personeelsleden – gratis mensen knippen voor een goed doel: Stichting Haarwensen. De enige voorwaarde om aan deze actie deel te kunnen nemen, is dat er minimaal 25 centimeter af gaat van het haar. Die lengte is namelijk nodig om van het haar pruiken te kunnen maken voor kinderen die door kanker en de daarbij behorende behandeling, kaal zijn geworden. De datum van de actie is dinsdagmorgen 19 oktober.

 

Leander Grotenhuis werd op Haarwensen geattendeerd door Joost Leidekker, een basisschoolleerling uit Arnhem, die zijn haar altijd in zijn kapsalon laat knippen. Leander: ‘Een aantal maanden geleden zat Joost hier bij mij in de stoel en vertelde dat hij zijn haar wou laten groeien tot het lang genoeg was om af te laten knippen en te schenken aan Stichting Haarwensen. Ik was daar zo van onder de indruk, dat ik meteen dacht: daar ga ik iets mee doen! Uiteindelijk heb ik besloten om een ochtend te organiseren waar alle gasten gratis geknipt worden, mits er minimaal 25 centimeter van hun haar af gaat. Een knipbehandeling in mijn bedrijf kost bijna 30 euro. Naast dat wij het haar dan schenken, wil ik graag het bedrag dat wij normaal gesproken als omzet hebben, vanuit mijn bedrijf ook aan Haarwensen schnken. Dat bedrag wordt vervolgens verdubbeld door mijn broer, die makelaar is.’

 

Leander benadrukt dat het voor actie niet uitmaakt of het haar bijvoorbeeld in lagen geknipt is, geverfd of in minder goede conditie verkeert. Elk haar van minimaal 25 centimeter is bruikbaar voor de actie. Man, vrouw, jongen, meisje dat maakt niet uit. Mocht de actie een succes worden – Leander heeft voor zichzelf wel een maximum gesteld aan het aantal personen dat deel kan nemen aan de actie – dan is hij van plan dit vaker te gaan doen. Wanneer spreekt hij overigens van een succes? Leander:’ Ik vind het een succes bij elke persoon die komt’ Op de website www.grotenhuishaarmode.nl staat een inschrijfformulier waarmee de mensen zich aan kunnen melden voor de actie.

 

Terug naar het overzicht