'Chicks for Wigs' levert 6,5 meter haar op

'Chicks for Wigs' levert 6,5 meter haar op

15 oktober 2013

Geïnspireerd door een berichtje op Facebook - over een meisje dat d'r afgeknipte haar doneerde aan Stichting Haarwensen - zette Heidi Scheltens in 2012 voor het eerst een actie op touw voor het goede doel. En... het werd een succes. Het resultaat van de actie in 2012: 5 meter haar en 3500 euro!

Heidi: "Het Facebookberichtje bracht mij ertoe om mijn haar te doneren. Maar omdat mijn haar begin 2012 nog niet de vereiste lengte had, zou dit pas in oktober van dit jaar kunnen. Oktober is toevallig ook de borstkankermaand waarin Pink Ribbon veel aandacht vraagt voor de strijd tegen kanker. Daardoor kreeg ik het idee om een sponsoractie op te zetten voor beide goede doelen. Dit leidde tot de goededoelenactie 'Chicks for Wigs'. Ik vond bovendien Studio Stuive en PuurIDee creatieve communicatie bereid het evenement te sponsoren."

Wegens het succes in 2012 vond op zaterdag 12 oktober 2013 de tweede editie van 'Chicks for Wigs' plaats. Dit jaar worden de opbrengsten verdeeld over Julians Stichting en Stichting Haarwensen. Wederom stond PuurIDee Heidi kosteloos bij met de ontwikkeling van de campagne, het vormgeven van de media en het drukwerk.

Iedereen die zijn haar wilde doneren kon op zaterdag 12 oktober terecht bij Studio Stuive. Als beloning kregen alle haardonoren een gratis metamorfose. Aanwezigen die geen lang haar of niet het lef hadden om hun haar af te laten knippen, konden ook een bijdrage leveren. Wanneer zij zorgde voor een sponsorbedrag van minimaal €150,- konden ook zij genieten van een metamorfose.

De tweede editie van 'Chicks for Wigs' leverde ruim € 1.100,- en 6,5 meter haar op. Een fantastisch resultaat!

Meer informatie over deze actie is te vinden op www.chicksforwigs.nl.


Terug naar het overzicht