Opbrengst  jaarlijkse collecte Sinterklaasvoorstelling Stichting Sint Nicolaas Bergen op Zoom voor Haarwensen

Opbrengst jaarlijkse collecte Sinterklaasvoorstelling Stichting Sint Nicolaas Bergen op Zoom voor Haarwensen

30 november 2013

Bijna 3.200 grote en kleine bezoekers hebben woensdag 27 november in de stadschouwburg ‘De Maagd’ in Bergen op Zoom genoten van de Sinterklaasvoorstelling ‘Pietenkampioen’.

Het Sinterklaasfeest in Bergen op Zoom wordt sinds 1915 georganiseerd door de Stichting Sint-Nicolaas Bergen op Zoom. De Stichting organiseert diverse activiteiten rondom het Sinterklaasfeest alsmede de intocht, de kindervoorstellingen en de lampionnenoptocht. Tijdens de kindervoorstellingen wordt de jaarlijkse collecte gehouden en de gehele opbrengst wordt geschonken aan een goed doel. Dit jaar mocht Stichting Haarwensen de opbrengst in ontvangst nemen.

Sinterklaasvoorstelling ‘Pietenkampioen’
Sinterklaas maakte zich zorgen, de pieten leken hem niet fit, dus moesten zij gaan sporten en meedoen aan het Pietenkampioenschap. Onder luid gejuich van de kinderen werd het kampioenschap gespeeld. Echter verliep het kampioenschap niet helemaal eerlijk door de streken van de pieten. Gelukkig hielpen de kinderen in de zaal Sinterklaas om de streken van de pieten te ontdekken. Daarom besloot Sinterklaas aan het eind van het spel dat niet zijn pieten maar alle kinderen in de zaal pietenkampioen waren geworden. De kinderen kregen een speciale gouden medaille mee naar huis.

Na afloop van de voorstelling konden de kinderen centjes strooien in de daarvoor bestemde schoorstenen. De opbrengst van maar liefst € 1.195,- is op vrijdag 29 november tijdens de lampionnenoptocht overhandigd aan vrijwilliger Joyce Hagenaars van Stichting Haarwensen.


Terug naar het overzicht