Old Christmas Fair Haaksbergen steunt Haarwensen

Old Christmas Fair Haaksbergen steunt Haarwensen

09 december 2013

Voor de vierde keer organiseerde Clair Brocante op 8 december 2013 de Old Christmas Fair. Dit keer in het restaurant ’t Hagen te Haaksbergen.

38 standhouders in de zalen en serres van het restaurant aan de Scholtenhagenweg met een aanbod van oa: antiek, kristal, kerstcadeaus, chocolaterie, sieraden, Brocante, kerstballen, schoonheidsspecialiste, oud linnen, wijnadviezen, modetrends, bloemschikken en decoratie. De aankleding was geheel in kerstsfeer met diverse kerstbomen. De fair werd opgeluisterd met sfeervolle livemuziek gebracht door de Haaksbergse zangeressen Nathalie en Tess van Take a Break.

Het aan de fair verbonden goede doel was dit keer Stichting Haarwensen. Hiervoor was Arvids Kapsalon uit Haaksbergen aanwezig. De bekende Haaksbergse Kapper knipte bezoekers die hun lange haar wilden doneren aan Stichting Haarwensen. Haarwensen schenkt kinderen die door een medische behandeling kaal worden pruiken, gemaakt van echt haar. ‘Een doel waar we volledig achter staan’, aldus Arvid.

Arvid mocht een speciale bezoeker ontvangen. De 19jarige Larissa Eveleens uit Rijsenhout, met in haar kielzog een filmploeg bestaande uit studenten media- en entertainmentmanagement van Hogeschool Inholland. ‘We maken een serie getiteld Great minds. Daarvoor volgen we jonge mensen die iets heftigs hebben meegemaakt. Hun belevenis brengen we in beeld’, legt Ramon Hagenbeuk uit.

Larissa past - helaas - in deze doelgroep. Op haar negende kreeg ze leukemie en op haar dertiende keerde de ziekte terug. ‘Maar het gaat heel goed. Ik kan steeds meer’, laat ze weten. Om de nare periode symbolisch af te sluiten doneerde Larissa haar prachtige vlecht aan Haarwensen. ‘We hebben bewondering voor de positieve manier waarop Larissa hiermee omgaat. Een echt voorbeeld voor anderen’, aldus Hagenbeuk.

Organisator Clair kijkt met veel enthousiasme en een warm gevoel terug op de fair. Mede door de aanwezigheid van Great Minds en de ster van de dag Larissa is de fair een groot succes geworden. Tevens maakte Clair bekend dat zij namens Stichting Clair €1.000,- aan Haarwensen schenkt.


Terug naar het overzicht