HAARWENSEN reikt 500ste pruik uit

HAARWENSEN reikt 500ste pruik uit

11 februari 2014

Mijdrecht, 11 februari 2014 – Nauwelijks zes jaar geleden gaf Stichting Haarwensen de eerste pruik weg. Sinds die tijd zijn honderden kinderen blij gemaakt met een prachtige pruik van echt haar en is Haarwensen uitgegroeid tot een professionele goededoelen-organisatie. De 18-jarige Naomi Haselager uit Hoofddorp ontving de 500ste pruik.

Haarwensen biedt kinderen tot en met 18 jaar, die door een medische behandeling of (haar)ziekte kaal zijn, een gratis pruik of haarwerk. Bij Naomi werd eind vorig jaar acute lymfatische leukemie vastgesteld. Door de chemobehandelingen viel haar haar uit. Via Haarwensen kwam ze in aanmerking voor een pruik.
“Ik was kwaad en verdrietig dat ik mijn haar verloor en voelde mij geen tweeling meer. Een tweelingzus met lang haar en de andere kaal. Nu ik mijn pruik heb gekregen durf ik weer over straat. Onze buurvrouw vroeg laatst hoe het met mijn zus ging, die zag het verschil niet, een goed teken.”

Yvonne de Boer, oprichter en voorzitter van Stichting Haarwensen: “We zijn blij met deze mijlpaal, maar het is natuurlijk niet echt een reden tot een feestje. Er zijn nog veel kinderen die kaal door het leven moeten gaan. Een mooie haardos geeft zelfvertrouwen; daar heeft ieder kind recht op. Wij gaan door om dat doel te verwezenlijken, samen met al onze vrijwilligers, partners, donateurs en sponsors.”

Op de foto: De 18-jarige Naomi (links) met haar tweelingzus Quincy. Ze gaat weer met zelfvertrouwen door het leven. “Ik heb nog lange weg te gaan, maar wel met een mooi haarwerk op mijn hoofd.”


Terug naar het overzicht