Bijzondere haardonatie van Annemarie (13) op Wereld kinderkankerdag

18 februari 2014

Zaterdag 15 februari was het Wereld kinderkankerdag, een dag waarbij stil wordt gestaan bij alle mensen die te maken met kanker. Annemarie Oostenbrink (13) deed dit op een heel bijzondere wijze. Zij liet haar vlechten namelijk afknippen voor kankerpatiënten. Liane Mestemaker van Creativo Care uit Emmen, knipt geregeld vlechten af, maar dit was toch wel een bijzonder moment. Vanwege de bijzondere dag vond de knipbeurt niet plaats in de kapsalon maar in Sigrid’s Garden, het Emmer ontmoetingscentrum voor kankerpatiënten en nabestaanden.

De jonge DJ’s Jari en Thijs zorgde voor een spannende tromgeroffel waarna vader Bert en broertje Luuc de vlechten afknippen. Na het zien van haar twee afgeknipte vlechten kwamen de tranen. De diagnose kanker bij haar vader heeft grote impact gehad op de jonge tiener. Ook de gedachte aan Joppe, een jong ventje die ze wel eens op school zag, maar bezweek aan neuroblastoom, werden haar te veel.

Nadat de tranen waren gedroogd en er een hip model in het kortere kapsel van Annemarie was geknipt, verscheen er weer een lach op haar gezicht. Uiteindelijk verliet Annemarie samen met haar trotse ouders en broertje en 2 vlechten in de hand het ontmoetingscentrum.

Mede dankzij haar bijdrage kan Haarwensen weer een pruik laten maken.

Terug naar het overzicht