Haardonoren gezocht voor afstudeerproject

07 maart 2014

Bron: GeZien Valkenswaard

WAALRE - Bregje Staaltjens en Tania Doensen, studenten ROC Tilburg, school voor Welzijn Sociaal Maatschappelijke Dienstverlening, zijn voor hun afstudeerproject op zoek naar haardonoren.

De twee meiden zijn bezig met een afstudeerproject ‘Lef en Daadkracht’ en omdat ze hun project groots aan wilden pakken zijn ze op een uitdagend idee gekomen. ‘In onze omgeving hebben wij veel mensen zien lijden aan de verschrikkelijke ziekte kanker. Jammer genoeg kunnen wij aan de ziekte zelf niets doen, maar we willen de patiënten helpen om zich sterker te voelen. Daarom hebben wij een project opgericht genaamd ‘Haar Droom’. Het doel van ‘Haar Droom’ is om zoveel mogelijk mensen haar te laten doneren waarvan pruiken en haarwerken gemaakt wordt via Haarwensen. Deze pruiken en haarwerken zijn bedoeld voor kinderen die door de medische behandeling van onder andere kanker en alopecia hun haar hebben verloren. Wij gaan ons eigen haar ook doneren tijdens onze projectdag op zaterdag 15 maart. Deze dag zijn wij samen met Peels Haarmode aanwezig op de open dag van het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven. Deze dag staat voor ons in het teken van haardonaties voor de Stichting Haarwensen.’

Mensen kunnen zich aanmelden om haardonor te worden via haardroom@hotmail.com of via de Facebookpagina. Deze dag worden de haardonors gratis geknipt door ervaren kapsters van Peels Haarmode. De stukken haar (minimaal 25 cm) worden gedoneerd aan Stichting Haarwensen.

Terug naar het overzicht