Avanti hair haalt €3750 op

30 november 2010

Amsterdam, 26 november 2010 – De Stichting Haarwensen uit Mijdrecht heeft van Avanti-Hair uit Amsterdam een donatie van €3750,- ontvangen. Het bedrag wordt gebruikt voor het vervaardigen van pruiken voor kinderen.

 

Op 26 oktober was het alweer 25 jaar geleden dat Peter Griesheimer met zijn Avanti Hair begon op de Moreelssestraat in Oud-Zuid. Het begonnen allemaal met slechts 2 wasbakken en enkele kappersstoelen, maar dat bleek al snel niet meer voldoende. Inmiddels is de kapsalon al 2 keer verbouwd en heeft Peter vier trouwe, maar vooral enthousiaste kapster/kappers in dienst.

 

Het 25 jarig jubileum wilden zij niet ongemerkt voorbij laten gaan. Zij besloten dit op een ludieke manier te vieren. Uit dank voor hun trouwe klandizie, kregen alle vaste klanten, 25 kalenderdagen lang, maar liefst 25% korting op hun knipbehandeling. Zij mochten deze korting natuurlijk houden, maar konden er ook voor kiezen om deze korting aan stichting Haarwensen te doneren. Dankzij het enthousiasme van de medewerkers en de vrijgevigheid van de klanten heeft dit geresulteerd in 3750 euro voor Stichting Haarwensen.

 

Stichting “HAARWENSEN” is er voor kinderen tot en met 18 jaar, die door medische behandelingen of een andere vorm van alopecia (kaalhoofdigheid) in aanmerking komen voor een haarwerk of pruik.

Vaak gaat het om kinderen met kanker die hun haar zijn kwijtgeraakt door bijvoorbeeld bestraling of medicijnen. Pruiken of haarwerken kosten maar liefst 1500 tot 2000 euro en worden voor slecht €383 door de verzekering vergoed. Daarom is Stichting Haarwensen opgericht. Zij levert gratis haarwerken van hoge kwaliteit aan deze kinderen.

 

Peter: Vele klanten laten hun haren al jaren door ons verzorgen en wilden nu graag iets terug doen. Maar liefst 98% van onze klanten heeft de korting afgegeven aan de stichting. Daarnaast namen veel mensen ook folders mee naar huis om aan hun naasten te laten zien. Dit laat zien wat voor type mensen wij vooral ontvangen.

Stichting Haarwensen is Avanti-Hair en haar klanten erg dankbaar. Zij kunnen nu 2 kinderen gelukkig maken met een nieuwe pruik van echt haar.

Terug naar het overzicht