Schoolkinderen Tabitha ‘Geknipt’voor goede doel

Schoolkinderen Tabitha ‘Geknipt’voor goede doel

23 april 2014

HOOFDDORP – De schoolkinderen van Christelijke basisschool Tabitha voerden de afgelopen weken met grote inzet een goede doelenactie om geld bijeen te brengen voor de Stichting Haarwensen. Bijna een vrachtwagen vol met duizenden statiegeldflessen werd ingezameld. Samen met de talloze activiteiten zoals autowassen, het maken en verkopen van armbandjes en cupcakes, leverde de actie een fantastisch bedrag van Eu. 3.500 op voor dit goede doel.

Negen haardonaties van kinderen voor kinderen
Hoogtepunt van de actie was de vlecht- en knipdag in de centrale hal van Tabitha’s hoofdgebouw. Ook deze opbrengst kwam ten goede aan de stichting Haarwensen. Onder het toeziend oog van tientallen ouders, medescholieren en aanwezige pers, knipten zes professionele kapsters ruim veertig kinderen en tien leerkrachten. Tegelijkertijd zette een team van ruim tien Tabitha-kinderen met een vrijwillig ouderteam de vlechten in het haar bij zo’n vijftig schoolkinderen. De basisscholieren van Tabitha bleken letterlijk en figuurlijk “geknipt” voor het goede doel. Want naast hun vele acties, zijn er door de aanwezige kapsters bij de kinderen, die graag hun haar aan zieke kinderen wilde doneren, negen vlechten van het eigen haar afgeknipt. Deze zijn aan de stichting Haarwensen gedoneerd om er pruiken van te maken voor kinderen, die door ziekte of chemokuur kaal zijn geworden.

Heel blij met actieresultaat
Initiatiefneemster en kapster Monique Vervaart kijkt zeer tevreden terug op de actie met de basisschool van haar beide dochters. “Er is een prachtig bedrag door alle kinderen bijeen gebracht. Erg ontroerend is te zien, dat meisjes hun eigen lange haar bewust laten afknippen om het af te staan aan andere kinderen die een pruik van echt haar hard nodig hebben om sociaal weer mee te tellen. Maar zonder de hulp van alle kids, het goede doelenteam van Tabitha en de tomeloze inzet van heel veel vrijwilligers, was dit prachtige resultaat niet mogelijk geweest. Ik ben dan ook iedereen en in het bijzonder C1000 Hofman, Hair Company, restaurant Lieveling en Bloemenstudio Pierrot heel erg veel dank verschuldigd voor hun belangeloze medewerking om deze actie tot een groot succes te maken. Heel bijzonder is nog, dat naar aanleiding van de aandacht van het Witte Weekblad voor de Haarwensen-actie met Tabitha, een anonieme gever een bedrag toezegde van maar liefst Eu. 4.000 voor de stichting. Dat brengt het totaalbedrag van deze Haarwensenactie op € 7.500. Met zo’n resultaat en bijna tien gedoneerde vlechten voor Haarwensen, ben ik een heel gelukkig mens!”

Overhandiging opbrengst
Afgelopen dinsdag werd de opbrengst van de actie overhandigd aan Linsey van de Stichting Haarwensen. Aan haar werden ook in het bijzijn van de kinderen die hun haar afstonden, de vlechten voor de vervaardiging van de pruiken, overhandigd.


Terug naar het overzicht