11 jarig meisje krijgt de hele school stil.

11 jarig meisje krijgt de hele school stil.

20 mei 2014

Janice is pas 11 jaar als zij vol ongeloof een filmpje bekeek. In het filmpje verteld de 18 jarige Sharon over het verliezen van haar. Binnen 1 week was zij al haar haar verloren. Sharon bleek alopecia te hebben. Bij alopecia stoot je eigen lichaam je haarzakjes af, waardoor je haren uitvallen. Bij de een beperkt dit zich tot een enkele plek. Helaas had Sharon de pech dat al haar haar uitviel. Janice was erg onder indruk van het filmpje. Na het zien van de beelden was zij vastbesloten ‘iets’ te doen.

Vol van het filmpje vertelde ze hierover op haar Basisschool Dr. Arriens in Neede. Ook de school raakte direct enthousiast en zo ging het balletje snel rollen. Binnen mum van tijd was de radio op de hoogte gebracht en maakte de school een ochtend vrij voor Janice.

Vrijdagochtend 16 mei, zat de hele school ongeduldig en vol aandacht in de aula van de school. De radio was eerst bij Janice thuis langs geweest om opnames te maken, om vervolgens naar school te komen. Vrijwilliger Judith Hoogeveen was uitgenodigd om iets over Haarwensen te komen vertellen. Na de presentatie werd ook Judith live op de radio geïnterviewd, waarna het grote moment was aangebroken. Samantha van Kapsalon Samanta Stylings was aanwezig om de vlecht van Janice af te knippen. Onder een luisterend oor van vele luisteraars van Omroep Gelderland en alle verwachtingsvolle ogen van de basisschool leerlingen werd de schaar erin gezet. Het was helemaal stil in de aula, dat hoorde de leraren niet vaak.

Enigszins beduusd maar ontzettend tros hief Janice haar vlecht de lucht in. En toen klonk er een luid applaus. Hier zou een ander kindje heel bij van worden!


Terug naar het overzicht