14 kinderen durven het: 'Maak een gebaar, doneer je Haar!'

14 kinderen durven het: 'Maak een gebaar, doneer je Haar!'

12 juni 2014

Tijdens de Samen Loop voor Hoop op 24 en 25 mei 2014 in Borger werd een actie georganiseerd om haar in te zamelen voor zieke kinderen. Met dit haar worden pruiken gemaakt voor kinderen die als gevolg van een ziekte hun eigen haar zijn kwijt geraakt. Maar liefst 14 meiden hebben deelgenomen! Zij doneerden hun haar aan het goede doel, maar hebben ook nog eens sponsorgeld ingezameld.

Het idee voor de actie ontstond toen Bente de Jong (9 jr) besloot dat ze haar haar wilde laten afknippen voor Stichting Haarwensen. Zij had gehoord over de mogelijkheid om zieke kinderen op deze manier te helpen, en wilde direct meedoen. ‘’Ik ben gelukkig gezond, maar sommige andere kinderen niet. Ziek zijn lijkt me heel erg. Ik vind dat deze kinderen ook mooi haar verdienen’’, zo vertelt Bente. Zij heeft zij €180 aan sponsorgeld ingezameld! Toen ze met haar idee bij kapster Anniek Tiehuis van Anniek’s Hairdesign in Borger kwam, ontstond al snel het plan om het groter aan te pakken…

De actie “Doneer je Vlecht” is door Margot Lotgerink en Anniek Tiehuis opgezet om kinderen en volwassen uit te nodigen hun haar af te staan voor het goede doel. Iedereen die minimaal 25 cm haar wil doneren was tijdens de Samen Loop voor Hoop Borger welkom voor een gratis knipbeurt door Anniek of een van haar collega’s. De bedoeling is dat deelnemers zich vooraf lieten sponsoren door familie, vrienden, buren etc . De opbrengst van dit sponsorgeld ging naar de Samen Loop voor Hoop Borger. Het totaal bedrag is bijna € 1000 geworden! Het ingezamelde haar zal worden geschonken aan Stichting Haarwensen. Zo werden twee goede doelen in 1 actie gesteund!


Terug naar het overzicht