Haarwensen bedankt alle deelnemers en vrijwilligers van Roparun

Haarwensen bedankt alle deelnemers en vrijwilligers van Roparun

10 juni 2014

Waar voor vele het pinksterweekend een moment van rust is geweest, was het voor 10.000 anderen erg zwaar. Er werd namelijk voor de 23ste keer een gigantische hardloopevenement, genaamd Roparun georganiseerd. Onder het motto “leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven” hebben alle deelnemende teams de afgelopen maanden naast hun sportieve prestatie ook veel ondernomen om geld op te halen voor de goede doelen. Deze doelen zetten zich allen in voor zorg aan mensen met kanker.

Dat de teams ontzettend betrokken zijn bij de Roparun blijkt wel uit de gelden die worden geworven. Zo zijn er zelfs een aantal teams die meer dan € 25.000,- weten op te halen voor de Roparun. De Stichting Roparun ondersteund meer dan 100 goede doelen in België, Duitsland, Frankrijk en Nederland die zijn gericht op de zorg aan mensen met kanker. Stichting Haarwensen was de afgelopen 2 jaar vereerd om één van de hoofddoelen te zijn. Dit houdt in dat de Roparun het traject van het ontvangen en het onderhouden van een pruik voor 208 kinderen heeft verzorgd. Tevens hielpen zij de Stichting om de voorraad met 200 pruiken te vergroten. Zo kan de Stichting de kinderen sneller en beter in behoefte van een pruik voorzien.
Om alle deelnemers te bedanken voor hun bijdrage van de afgelopen 2 jaar was Haarwensen ook dit jaar op de route aanwezig. Net als vorig jaar stonden zij de deelnemers op de route van Hamburg naar Rotterdam aan te moedigen. In het kleine maar gezellige dorp Goudriaan was een heuse doorkomt georganiseerd. Compleet met rode loper, dranghekken met daarachter een groot publiek, muziek en natuurlijk heerlijke versnaperingen.

De hele dag door werd er geapplaudisseerd voor alle kanjers die de sportieve uitdaging aangingen. Maar ook wanneer de organisatie van Roparun zich op de rode loper waagde werd er gejoeld en gezongen. Het hoogtepunt was toen het team van Goudriaan langs kwam. Het hele dorp was uitgelopen om hun buurtgenoten een hart onder de riem te steken. Terwijl ‘We Are The Champions’ over het plein galmde werd er gedanst, gelachen en wat tranen gelaten op de rode loper. Meedoen aan de Roparun maakt veel emoties los. Na deze oppepper stapte iedereen weer vol goede moed op zijn/haar fiets en werden de veters van de hardloopschoenen nog een laatste keer aangesnoerd. Ze hadden nog 'maar' 40 kilometer te gaan.

Uiteindelijk hebben alle teams onder toeziend oog van het massaal toegestroomde publiek de finishin Rotterdam weten te behalen.

Het was een eer om 2 jaar lang als goed doel onderdeel te mogen zijn van Roparun. Wat een geweldig initiatief! Meer zien van de Roparun? Kijk dan op www.roparun.nl


Terug naar het overzicht