Apeldoorn overtreft zichzelf tijdens de 10de knipdag

Apeldoorn overtreft zichzelf tijdens de 10de knipdag

24 juni 2014

Op zaterdag 21 juni, de langste dag van het jaar, kleurde het Raadhuisplein in Apeldoorn ‘Haarwensen’groen. De organisatie van de knipdagen in Apeldoorn was namelijk neergestreken op het plein. Met de vaste crew vol ervaren kappers stonden zij de hele dag klaar om iedereen te ontdoen van zijn/haar lange haren.

Het was inmiddels de 10 knipdag, een heugelijk feit. Opvallend waren de vele kinderen dit jaar. Ieder kind was ook zelf tot de beslissing gekomen om haar vlecht(en) er af te laten knippen. In tegenstelling tot voorgaande jaren kwamen er ook veel mensen buiten de regio naar Apeldoorn om geknipt te worden. Een familie uit Amsterdam was speciaal naar Apeldoorn afgereisd omdat zij er een bijzondere dag van wilde maken. Een lang stuk van je haar af laten knippen is immers niet niets.

De organisatie was in handen van de familie Groeneveld. Een gedreven familie die jaarlijks 2 knipdagen in Apeldoorn organiseren. Na 10 knipdagen zijn zij wel wat gewend, maar toch sprak iedereen weer van een bijzondere dag. Zij waren vooral dankbaar voor alle enthousiaste haardonoren. Aan het einde van de dag lagen er 81 vlechten klaar om verwerkt te worden tot een prachtige pruik.

De familie Groeneveld kan alvast melden dat de volgende knipdag al weer in de agenda mag worden genoteerd. Deze zal op 14 december in theater Orpheus in Apeldoorn plaats vinden. Het beloofd een heel bijzondere editie te worden. Zodra er meer bekend is lees je dit terug op de website. Wanneer je verzekerd wilt zijn van een plek tijdens de knipdag, kan je je alvast aanmelden via: d.a.groeneveld@kpnmail.nl.


Terug naar het overzicht