Doneer je haar en win mooie prijzen!

23 december 2010

Middenmeer, 23 december 2010 – Siesoo Hairstudio zamelt de hele maand januari haar en geld in voor Stichting Haarwensen. Dit geld en staarten van 25 cm en langer gebruikt de stichting om pruiken te maken en verzorgen voor kinderen die hun eigen haar zijn verloren.

Op vrijdag 31 december start Annalies en haar team met de gehele dag omzet te doneren aan de stichting. Dit wordt samengevoegd met de heropening na een ingrijpende verbouwing die de Hairstudio aan de Brugstraat ondergaat in de laatste week van dit jaar.
De opening gaat gepaard met deze actie die overigens niet vreemd is voor de Hairstudio daar in het verleden wel meer goede doelen die dicht bij het gevoel staan een donatie hebben ontvangen. Het team Siesoo hoopt op veel spontane giften en donaties en wanneer men het wenst is een vermelding op de website middenmeer.nl snel geplaatst en dit is vooral voor bedrijven een mooie advertentie.
Siesoo biedt ook “pop Saartje” aan, de pop die symbool staat voor de blije uitstraling die de kinderen krijgen die worden geholpen met een pruik of haarwerk.
De pop is te koop in de hairstudio of via de website www.siesoo.nl
Ook staan er bij verschillende winkels een pot op de toonbank waarin veel donaties thuis horen.

Stichting “HAARWENSEN” is er voor kinderen tot en met 18 jaar, die door medische behandelingen of een andere vorm van alopecia (kaalhoofdigheid) in aanmerking komen voor een haarwerk of pruik.
Vaak gaat het om kinderen met kanker die hun haar zijn kwijtgeraakt door bijvoorbeeld bestraling of medicijnen. Pruiken of haarwerken zijn erg duur en worden vaak maar voor een klein gedeelte vergoed. Daarom is Stichting Haarwensen opgericht. Zij leveren gratis haarwerken van hoge kwaliteit aan deze kinderen. De pruiken worden door de stichting onderhouden en verzorgd.
Arbeidsintensief en kostbaar
Jaarlijks hebben 400 - 500 kinderen een pruik nodig. Yvonne De Boer, oprichtster van Stichting Haarwensen: “De pruiken zijn kostbaar, zo rond de 2000 euro. We laten ze speciaal in Azië maken, waar vrouwen een week werken aan één exemplaar. Dit is arbeidsintensief en duur, maar hierdoor kunnen we de allerbeste kwaliteit pruik bieden, één die niet van echt te onderscheiden is. Bij een goedkopere kwaliteit is dit helaas niet haalbaar. Gelukkig kunnen we door de vele haardonaties de prijs al behoorlijk verminderen. Komt de pruik terug in Nederland, dan wordt deze op het hoofd van het kind door ons in model gebracht.

Siesoo Hairstudio wil graag een bijdrage leveren aan de werkzaamheden van de stichting. Zij hopen dat ook op veel haardonoren. Heeft u nog een oude staart liggen, of wilt u uw huidige lange haren afknippen wat minimaal 25 cm lang is, neem dan contact op met Siesoo Hairstudio. Zij zullen uw haren naar Haarwensen opsturen, zodat zij er pruiken voor kinderen van kunnen maken. Als dank voor uw hulp maakt u de hele maand januari kans op deze mooie prijzen waaronder zes maal gratis een behandeling in de Hairstudio.

Siesoo Hairstudio vind u aan de Brugstraat te Middenmeer.
Meer informatie over de kapsalon kunt u vinden op www.siesoo.nl.
Meer over stichting Haarwensen kunt u vinden op www.haarwensen.nl

Terug naar het overzicht