Modder in de kapsalon

Modder in de kapsalon

07 augustus 2014

Kapster Merel van der Pluijm uit Den Helder voorziet iedereen met veel liefde van een mooi kapsel. Naast haar passie voor het kappersvak is zij ook erg betrokken bij de scouting.

In haar vrije tijd begeleidt zij jongeren tijdens de diverse activiteiten. Vorige week was er een groot nationaal waterkamp. Tijdens dit evenement waren er verschillende projecten, waaronder het project kapper/barbier. Dit project was Merel natuurlijk op het lijf geschreven. Met een stapel promotiemateriaal onder de arm ging zij aan de slag. Bijgestaan door medescouts hebben zij mensen met lang haar aangesproken. Hier werd erg positief op gereageerd, velen pakten direct een liniaal om het beschikbare haar te meten. Na toestemming van de ouders namen 3 scouts plaats in de geïmproviseerde kapsalon. Onder het toeziend oog van vele medescouts werd de schaar in de prachtige lange haren gezet.

Zowel de kandidaten als de toeschouwers waren enthousiast. Met de gedachte dat hun vlecht naar een ziek kindje gaat, verliet iedereen trots en tevreden de kappersstoel.

Ook Miriam was erg tevreden; “Helemaal omdat je tot je enkels in de modder stond te knippen. Vond het heel bijzonder om met mijn vakmanschap het goede doel te steunen tijdens mijn hobby scouting! “


Terug naar het overzicht